Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Završilo treće izdanje seminara Musicorum MasterWeek-a MMW 3

Iduće godine u veljači, ožujku i svibnju, Musicorum će ponovno u suradnji s Umjetničkom školom Fortunat Pintarić organizirati dvodnevne radionice naziva Musicorum MasterClass za pojedine instrumente

Preporučujemo

Glazbeni centar Musicorum u suradnji s Umjetničkom školom Fortunat Pintarić uspješno je realizirao 3. izdanje popularnog seminara Musicorum MasterWeek MMW 3.

Kako doznajemo od profesora Filipa Klaučeka, na ovogodišnje izdanje prijavili su se učenici i profesori iz raznih krajeva Hrvatske (Slatina, Virovitica, Varaždin, Zagreb, Koprivnica, Đurđevac, Virje i Čakovec).

– Kao i svake godine, pa tako i ove, otvorili smo online prijave zadnji dan listopada u trajanju od mjesec dana. Sa svakim novim izdanjem interes polaznika je sve veći, a ove godine smo se prvi puta susreli s time da neke polaznike nismo primili na željene smjerove jer su se sva mjesta jako brzo popunila. Svakom polazniku želimo omogućiti kvalitetan individualni i grupni rad s mentorima, mogli smo prihvatiti sve polaznike, no tad bi se kvaliteta nastave smanjila, što naravno ne želimo. Sa sigurnošću mogu reći da smo ove godine primili maksimalni kapacitet polaznika, ukupno 44 prijavljena kandidata. Već kod realizacije ovogodišnjeg izdanja produljili smo trajanje seminara s dva na tri dana, te dodali gostujuće predavače, njih ukupno osam. Nakon završetka seminara i uručenja priznanja svi polaznici izrazili su želju da seminar traje još duže. Čim čujemo ovakve komentare, javljaju se nove ideje za buduće događaje koje već imamo u planu, a neke od njih i pripremamo – zaključio je profesor Filip Klauček, organizator seminara, predavač i predsjednik Glazbenog centra Musicorum.

Predavači su stalni članovi Musicoruma s gostima koje dovode na svakom izdanju seminara, a to su: Nika Bauman – flauta, Laura Malovac – glasovir, Vojkan Jocić – saksofon,
Antonio Rumenović – gitara, Filip Klauček – kreativni solfeggio i rad u glazbenom programu Sibelius, dok su ovogodišnji gostujući predavači na seminaru bili: Antonia Mikas – flauta, Dino Jakšić – trombon i Gordan Tudor – saksofon.

Iduće godine u veljači, ožujku i svibnju, Musicorum će ponovno u suradnji s Umjetničkom školom Fortunat Pintarić organizirati dvodnevne radionice naziva Musicorum MasterClass za pojedine instrumente u kojem će ugostiti po jednog gostujućeg predavača u svakoj od radionica.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti