Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Završne pripreme za ponovni rad sa strankama u Koprivničko-križevačkoj županiji

U tijeku su i tehničke pripreme za nastavak redovnog održavanja nastave za niže razrede

- Oglas -

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 5. svibnja župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem je održao redovan Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela na kojem su raspravljene aktualnosti u radu upravnih tijela. Župan se uvodno osvrnuo na aktualnosti vezane za epidemiju koronavirusa te liberalizaciju uvedenih mjera u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Epidemiološka slika naše županije je dobra, a mjere koje su provedene s ciljem sprječavanja širenja bolesti COVID-19 su dale rezultate što pokazuje i broj oboljelih osoba koji se značajno smanjuje, dok s druge strane raste broj onih koji su oporavljeni nakon što su bili pozitivnih na koronavirus. Započelo je i provođenje liberalizacija uvedenih mjera te se sve više djelatnosti vraća u normalniju dinamiku rada. Županija je također, unatoč nastalim okolnostima i ograničenjima, u ovom razdoblju bila vrlo aktivna te je trenutno u pripremama za reaktivaciju sustava i rada sa strankama u punom opsegu, naravno uz poštovanje svih protokola i epidemioloških uputa. Vjerujem kako ćemo se naviknuti na ovakav način rada te da ćemo bez obzira na situaciju i dalje biti efikasni i na usluzi našim građanima”, kazao je župan u uvodnom dijelu.

– Pročelnici su potom izvijestili župana i zamjenike o aktualnostima u radu svojih upravnih odjela. U pripremi su natječaji iz područja UO za gospodarstvo koji će biti objavljeni u ponedjeljak, a nakon sastanka Vlade ovog tjedna se očekuje i potvrda o suglasnosti za kreditno zaduženje za projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana – priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

U tijeku su i tehničke pripreme za nastavak redovnog održavanja nastave za niže razrede koja bi trebala krenuti u ponedjeljak 11. svibnja, a više informacija će biti poznato nakon današnjeg sastanka putem videokonferencije s ravnateljima osnovnih škola.

Provode se i aktivnosti u projektu županijskog Centra kompetencija te se dogovaraju i posljednji detalji u pogledu realizacije  projekta skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji s područja županije za koji je Županija osigurala potrebne preduvjete, a provodit će se u suradnji s križevačkom udrugom HERA i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti