Utorak, 6. prosinca 2022.

Zbog epidemije koronavirusa odgođeno Porcijunkulovo

Neće biti koncerata, niti ostalih organiziranih zabavnih događanja. Što se tiče svjetovnog djela on je otkazan, rekao je gradonačelnik Kovač

Preporučujemo

Kako je danas na press konferenciji za medije u Gradskoj upravi rekao gradonačelnik Stjepan Kovač ovogodišnje Porcijunkulovo u obliku kako ga poznajemo se odgađa, a razlog su epidemiološke mjera i preporuke županijskog i nacionalnog Stožera, pišu Međimurske novine.

“Nakon dugih razgovora i promišljanja odlučeno je da se ovogodišnje Porcijunkulovo definitivno neće održati u onakvom obujmu u kakvom smo planirali. Neće biti koncerata, niti ostalih organiziranih zabavnih događanja. Što se tiče svjetovnog djela on je otkazan. U vjerski dio ne ulazim, to organizira naša crkva. Mislim da će se održati trodnevna duhovna obnova i na kraju prošecija povodom blagdana Gospe od Anđela, ali to morate pitate našeg gvardijana”, rekao je gradonačelnik Kovač.

Dodao je kako su oni i dalje spremni, kao i svi djelatnici Turističkog ureda da se organizira nešto drugo.

“Razmišljamo da napravimo nešto drugo, ali na jesen, krajem godine ili početkom iduće, ovisno kako će mjere to dozvoljavati. Naravno da ćemo nešto ponuditi našim sugrađanima, moram reći da je bilo puno pritiska od ugostitelja i izlagača jer je mnogima to izvor egzistencije. S jedne strane smo ih tu sad zakinuli, a s druge strane ne bi smjeli ljudima braniti pravo na rad. Za sad je takva situacija, ako će se nešto promijeniti bit ćete na vrijeme obaviješteni”, istaknuo je gradonačelnik.

Također je rekao kako postoji mogućnost da budu štandovi, barem oni domaći s područja Međimurske županije, ali to još nije službeno potvrđeno.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti