Subota, 26. studenoga 2022.

Župan Koren izlagačima uručio priznanja za najatraktivnije izložbene prostore

Prvo mjesto osvojila je Stolarija Rusan, drugo Udruženje obrtnika Križevci, a treće OPG Platužić

Preporučujemo

U nedjelju je održan treći i posljednji dan 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije koji je ove godine okupio dvjestotinjak izlagača te brojnim posjetiteljima kroz bogat program i popratne sadržaje promovirao obrtništvo i poduzetništvo.

U prijepodnevnim satima izlagače je obišao župan Darko Koren te je u društvu direktora Sajma Bože Baraća i pomoćnice direktora TZ KKŽ Kristine Sočev posjetio 49. Međugradsku i 31. Međužupanijsku izložbu malih životinja koju tradicionalno organizira Udruga uzgajivača hrvatskih pasmina peradi „Kukmica“ Križevci.

Održan je i okrugli stol na temu „Kratki lanci opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće“, a potom su dodijeljena i priznanja za najatraktivnije izložbene prostore.

Župan Koren uručio je priznanja ovogodišnjim dobitnicima. Prvo mjesto osvojila je Stolarija Rusan, drugo Udruženje obrtnika Križevci, a treće OPG Platužić.

Brojni posjetitelji u tri su sajmena dana imali prilike kupiti različite proizvode koje su ponudili obrtnici, kušati slasne delicije lokalnih proizvođača, ali i informirati se o bogatoj turističkoj ponudi županije, modernim strukovnim zanimanjima, doznati posljednje trendove na stručnim skupovima o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoje te posebno o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije što je i bila glavna tema Sajma.

Najznačajniju županijsku gospodarsku manifestaciju, čiji je ovogodišnji partner bila Varaždinska županija, organizirali su Koprivničko-križevačka županija, a suorganizatori su bili Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije dok je pokrovitelj bilo Ministarstvo poljoprivrede.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti