Utorak, 9. kolovoza 2022.

Župan održao Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela, bilo je riječi o uvođenju eura

Župan je naglasio kako proces uvođenja nove valute zahtijeva prilagodbe i promjene poslovnih procesa, ali i pravovremeno osposobljavanje i edukaciju svih uključenih

Preporučujemo

Župan Darko Koren u četvrtak je u prostorijama Županijske uprave održao Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela.

Kolegiju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice i pročelnici upravnih tijela, izvijestila je Služba ureda župana.

Na Kolegiju je bilo riječi o pripremi za uvođenje eura, o čemu je govorio pročelnik Upravnog odjela za financije Darko Masnec.

Podsjetimo kako su nedavno održane informativne radionice na tu temu gdje su predstavnici Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja govorili o obavezama i postupcima u poslovanju za korisnike županijskog proračuna, a ujedno su pojašnjene glavne odrednice zakonskih postupaka uvođenja eura kao službene valute sadržane u krovnom Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj poduzetnicima, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i institucijama.

Župan je naglasio kako proces uvođenja nove valute zahtijeva prilagodbe i promjene poslovnih procesa, ali i pravovremeno osposobljavanje i edukaciju svih uključenih te kako će Županija učiniti sve potrebno kako bi taj proces protekao na najvišoj mogućnoj razini.

U nastavku Kolegija razgovaralo se o pripremama za sljedeću sjednicu Županijske skupštine, a pročelnici su župana izvijestili o aktualnostima i dinamici provođenja planiranih projekata te ostalim aktivnosti u svojim upravnim odjelima.

- Advertisement -

Najnovije objave