Subota, 15. lipnja 2024.

Župan Stričak obišao radove u Ivanečkoj Željeznici

Direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i Gornju Dravu Milan Rezo je istaknuo kako su Hrvatske vode u Ivanečkoj Željeznici provele radove kroz hitne intervencije održavanja vodotoka Ivanečka Željeznica

- Oglas -

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak boravio je u Ivanečkoj Željeznici u kojoj je obišao radove koje izvode Hrvatske vode u cilju sprečavanja izlijevanja potoka u Ivanečkoj Željeznici te poplavljivanja javnih i privatnih površina.

Zadovoljan izvedenim radovima, župan je naglasio važnost sanacije i uređenja prometnica kako bi sigurnost svih sudionika u prometu bila neometana.

“Nakon prošlogodišnje elementarne nepogode prouzročene obilnim padalinama, održali smo kolegij svih načelnika i gradonačelnika kako bi detektirali tzv. crne točke, odnosno mjesta koja su usporavala protočnost vode. Na temelju tih prijava, održali smo sastanak s Hrvatskim vodama, Hrvatskim cestama, Hrvatskim šumama i Županijskom upravom za ceste te kako bi pripremili interventne mjere, da bi ovu godinu dočekali što spremniji. Jedan od odličnih primjera te suradnje je vidljiv i ovdje u Ivanečkoj Željeznici gdje su Hrvatske vode odradile odličan posao, a ŽUC je sanirao cestu te tako omogućio kvalitetniji i sigurniji promet, pogotovo autobusima koji voze djecu u školu”, rekao je župan Stričak zahvalivši se svima na suradnji.

- Oglas -
Radovi u Ivanečkoj Željeznici
Foto: Varaždinska županija

Direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i Gornju Dravu Milan Rezo je istaknuo kako su Hrvatske vode u Ivanečkoj Željeznici provele radove kroz hitne intervencije održavanja vodotoka Ivanečka Željeznica.

“Vlada je Hrvatskim vodama VGO za Muru i gornju Dravu osigurala milijun eura za sanaciju šteta na otvorenim vodotocima koje su nastale uslijed oborina u svibnju i kolovozu 2023. Kroz program hitnih intervencija u 2023. izvedeno je radova u iznosu od 150.000 eura na bujičnom vodotoku Ivanečka Željeznica. U 2024. Vodno gospodarska ispostava Plitvica – Bednja je aktivno nastavila na uređenju Ivanečke željeznice s planiranim iznosom od 100.000 eura”, rekao je direktor Rezo naglasivši da su Hrvatske vode u fazi projektiranja uređenja sliva Ivanečka Željeznica kojim će se postići cjelovito rješenje zaštite od štetnog djelovanja voda i smanjenja rizika od poplava.

Radovi u Ivanečkoj Željeznici
Foto: Varaždinska županija

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački pohvalio je izvrsnu suradnju između ŽUC-a i Hrvatskih voda.

“Ovo je primjer izvrsne suradnje. U prvoj fazi Hrvatske vode rješavale su vodotok, dok smo mi u drugoj fazi sanirali cestu uloživši 65 tisuća eura te smo tako omogućili kvalitetniji i sigurniji promet, pogotovo autobusi ma koji voze djecu u školu”, rekao je ravnatelj Osonjački.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenka Đurasa zahvalio se županu Stričaku, ravnatelju Osonjačkom te direktoru Rezi na sanaciji te pomoći naglasivši kako Varaždinska županija redovito brine o ravnomjernom razvoju svih dijelova Varaždinske županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti