Subota, 18. svibnja 2024.

Učenici koprivničke Srednje škole proširili postojeća znanja i vještine na stručnoj praksi u Sloveniji

Učenici su uspješno realizirali planirane aktivnosti kojima su proširili postojeća znanja i vještine, a to potvrđuju pohvale mentora te visoke ocjene na kraju njihova boravka u hotelu

- Oglas -

Završila je i treća mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta KA1, a u kojoj sudjeluje Srednja škola Koprivnica.

Riječ je o stručnoj praksi u hotelu Terme Vivat u slovenskim Moravskim Toplicama.

Praksa, u pratnji nastavnica Irene Nevjestić i Ane Prentašić, za hotelijersko-turističke tehničare Pavla Turčića i Aleksandra Gerića te fizioterapeutske tehničare Petru Kovačić i Zvonimira Horvata trajala je od 11. do 22. ožujka.

- Oglas -

Učenici su uspješno realizirali planirane aktivnosti kojima su proširili postojeća znanja i vještine, a to potvrđuju pohvale mentora te visoke ocjene na kraju njihova boravka u hotelu.

Također, učenici su u slobodno vrijeme upoznali Pomurje, Mursku Sobotu, Maribor i Ptuj, posjetili su i Expano paviljon te uživali u prirodnim ljepotama Moravskih Toplica.

“Zahvaljujući visokoj motiviranosti i ozbiljnom pristupu naših učenika i uključenih nastavnika, stvorena je uspješna suradnja s partnerskom ustanovom Počitek-Užitek te je u dogovorena i buduća suradnja”, istaknula je koordinatorica projekta Ana Prentašić.

Ovakvim se projektima učenicima strukovnih škola pruža jedinstvena prilika da osim profesionalnih znanja i vještina dobiju pravo životno iskustvo te mogućnost samospoznaje i pomicanja vlastitih granica u novoj sredini.

“U završnici projekta slijede diseminacijske aktivnosti u kojima će učenici predstaviti projekt i pokušati motivirati učenike nižih razreda da požele biti dio Erasmus zajednice”, poručila je koordinatorica projekta Ana Prentašić te dodala kako je izuzetno zadovoljna i ponosna na učenike i projektni tim.

- Oglas -

Podsjetimo, koprivnička Srednja škola po prvi put sudjeluje u Erasmus+ projektu KA1. Prva mobilnosti održana je u prosincu prošle godine, a praksu su odradile u Anja Valent, Lucija Delimar, Patricija Pavlić-Kušenić i Klaudia Fašajić. Druga mobilnost održana je u veljači, a praksu su odradili Borna Martinec, Gabrijela Zagorščak, Marija Rimac i Tena Coban.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti