Četvrtak, 29. veljače 2024.

4 jednostavna savjeta za organiziranje vaše komode

Uz sređenu komodu ćete lakše pronaći stvari koje trebate i imat ćete manje nereda u svom domu. Provjerite jednostavne savjete uz koje ćete s lakoćom organizirati svoju komodu i održavati je urednom

- Oglas -
Muči li i vas neuredna ili pretrpana komoda? Iako se proces organiziranja i sređivanja komode može činiti kao mukotrpan zadatak, zapravo može biti veoma brz i jednostavan proces. Uz sređenu komodu ćete lakše pronaći stvari koje trebate i imat ćete manje nereda u svom domu. Provjerite jednostavne savjete uz koje ćete s lakoćom organizirati svoju komodu i održavati je urednom.

Ispraznite komodu i pregledajte njezin sadržaj

Privi korak na putu do organizirane komode je uklanjanje svih predmeta iz svake ladice. Uklonite čak i one predmete koje želite zadržati jer komoda mora biti sasvim prazna. Tako ćete također lakše vidjeti što sve čuvate u komodi i znati što želite vratiti unutra, a što maknuti. Komoda također mora biti prazna kako biste je temeljito očistili i obrisali prašinu s unutrašnjosti ladica te ju pripremili za spremanje vaše čiste odjeće. Komode su izvrsno mjesto za pohranjivanje raznolikih odjevnih predmeta kao što su to majice, kratke majice i donje rublje. No komode također vrlo lako mogu postati i mjesto za trpanje stvari koje više ne nosite i vrlo vjerojatno ih više nikada nećete nositi. Nakon što ste ispraznili komodu i sve što se nalazilo unutra je sad pred vama, odlučite se što ćete zadržati, a što mora otići. Suvišne odjevne predmete složite na posebnu hrpu i pripremite ih za doniranje ili reciklažu.

Predmete slažite po kategorijama i pomozite si organizatorima za ladice

Najpraktičnije rješenje za pohranu predmeta u komodi je da pojedinačne ladice namijenite određenoj vrsti odjeće. Tako jedna ladica može biti namijenjena donjem rublju ili čarapama, majicama ili nečem drugom. S obzirom na to koliko vam je ladica na raspolaganju, razdijelite odjevne predmete i postavite ih na hrpe koje ćete zatim pospremiti natrag u ladice. Ako se mučite s idejama kako organizirati odjeću u ladicama kada su odjevni predmeti mali ili se lako zapetljaju, na primjer čarape ili donje rublje, razmislite o korištenju organizatora za ladice. Umjesto da kopate po gomili odjeće, moći ćete identificirati svaki pojedinačni odjevni predmet i lako ga naći kada vam zatreba. Svaki odjevni predmet će imati određeno mjesto gdje ga možete naći. Organizatori ladica su dostupni u mnogim oblicima i veličinama, tako da ćete sigurno pronaći one koji odgovaraju vašoj komodi.

Ne trpajte prevelike odjevne predmete u ladice

Ako se u ladicama vaše komode nalaze veliki odjevni predmeti poput pulovera, jakni ili trenirki, razmislite o tome da ih premjestite negdje drugdje. Takvi odjevni predmeti mogu zauzeti puno prostora kada su presavijeni u ladici, a ladice su stvarno najbolje za vaše tanje i manje odjevne predmete. Stoga umjesto toga razmislite o tome da velike komade odjeće objesite u ormar ili se odlučite za praktične spremnike za odjeću koji se mogu postaviti ispod kreveta.

- Oglas -

Neka gornji dio komode bude čist

Kako biste održali uredan izgled u sobi, nemojte koristiti gornji dio komode kao odlagalište raznih stvari. Umjesto toga, to bi trebala biti relativno čista površina bez nereda. Tretirajte gornji dio komode kao mjesto za dekoracije, a ne kao mjesto za pohranu. To je dobro mjesto za držanje nakita ili bočica parfema, sve dok ih izlažete na privlačan i organiziran način. Elegantna gornja površina komode je savršena za držanje predmeta koje često koristite, pa tako može biti i ukrasna i funkcionalna.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti