Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Đurđevački vinogradari proslavili tradicionalno Bartolovo, klopotec podignut u vinogradu obitelji Divjačko

Ceremoniju postavljanja klopotca predvodio je Željko Kožarić-Mrvica, a Božo Divjačko pokazao se kao odličan domaćin pa je proslava Bartolova, uz lijepo vrijeme, dobru kapljicu, gastronomsku ponudu i dobru pjesmu potrajala do kasnih noćnih sati

- Oglas -

Tradicija se nije prekinula ni ove godine pa su tako đurđevački vinogradari u čast svetog Bartola, vinskoga sveca, zaštitnika grožđa i vinograda u svojim vinogradima podigli klopoteca.

Najsvečanije i najveselije je bilo u Čepelovečkom bregu, u Vinariji Divjačko, poznatog vinogradara i vinara Bože Divjačka koji je vlasnik ovogodišnjeg gradonačelnikova vina.

Proslava Bartolova u vinogradu obitelji Divjačko
Foto: Grad Đurđevac

Njegovo je vino okićeno zlatnom medaljom, a to je prema uhodanoj turističkoj tradiciji glavni razlog da se za Bartolovo u njegovu vinogradu na najvidljivije i najviše mjesto postavi klopotec.

- Oglas -

Uz Turističku zajednicu grada Đurđevca, tradicionalno ga postavlja udruga vinogradara i voćara Đurđevac.

Brojnim đurđevačkim vinarima obratio se predsjednik udruge vinogradara i voćara Đurđevac Marijanko Ređep koji se ovom prilikom zahvalio i Gradu Đurđevcu na tradicionalnoj kupnji klopotca za Bartolovo te domaćinu na gostoprimstvu.

Proslava Bartolova u vinogradu obitelji Divjačko
Foto: Grad Đurđevac

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te su svim vinogradarima čestitali dan svetog Bartola i poželjeli da ove godine bude još više mošta i kvalitetnih vina.

“Podsjećam da sve vinogradare da se prijave na neku od mjera koje je raspisao grad Đurđevac, a odnose se na sufinanciranje nabave strojeva, edukacija i registracije vinara kao i za dodjelu oznake izvrsnosti Kvaliteta Podravina. Za kraj moram naglasiti da imamo odličnu suradnju s udrugom vinogradara i voćara Đurđevac koja sudjeluje na svim manifestacijama u organizaciji grada i čiji članovi sudjelovanjem na izložbama prezentiraju naš grad i našu bogatu eno-gastronomsku ponudu”, rekao je gradonačelnik Janči.

Proslava Bartolova u vinogradu obitelji Divjačko
Foto: Grad Đurđevac

Ceremoniju postavljanja klopotca predvodio je Željko Kožarić-Mrvica, a Božo Divjačko pokazao se kao odličan domaćin pa je proslava Bartolova, uz lijepo vrijeme, dobru kapljicu, gastronomsku ponudu i dobru pjesmu potrajala do kasnih noćnih sati.

- Oglas -

Foto: Grad Đurđevac

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti