Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Evo što vas u novom tjednu čeka u koprivničkoj Knjižnici

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica objavila je raspored događanja u tjednu od 3. do 8. listopada 2022. godine.

- Oglas -

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica objavila je raspored događanja u tjednu od 3. do 8. listopada 2022. godine.

Pričaonica za djecu predškolske dobi od 3 godine nadalje

Ponedjeljak / 3. 10. 2022. / 17 sati / Makerspace
Voditeljica: Marta Kečanović

- Oglas -

Dodjela nagrada / Kreativni natječaj za najbolje kratke priče “Pravda i nepravda u Koprivnici”

Srijeda / 5. 10. 2022. / 18 sati / Stručno-znanstveni odjel
Više informacija: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vijesti/dodjela-nagrada-za-najbolje-kratke-price-na-kreativnom-natjecaju-knjiznice-i-citaonice-fran-galovic-koprivnica-pravda-i-nepravda-u-koprivnici/

Kreativna radionica za djecu / Sezame, otvori se!

Četvrtak / 6. 10. 2022. / 18 sati / Makerspace
Više informacija: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vijesti/kreativna-radionica-za-djecu-sezame-otvori-se/

Francuska pričaonica za djecu od 6 do 8 godina

- Oglas -

Petak / 7. 10. 2022. / 18 sati / Dječji odjel
Voditeljica: prof. francuskog jezika Ana Maltarić

Radionica za mlade 11-19 godina / Jesen s Harryjem Potterom u Zabranjenoj šumi

Subota / 8. 10. 2022. / 11 sati / Makerspace
Obavezna prijava
Više informacija: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vijesti/otvorene-prijave-za-jesensku-harry-potter-radionicu/

Redovito:

Zajednički kreativni prostor – Makerspace

Zajednički kreativni prostor na 1. katu Knjižnice mjesto je za učenje, istraživanje, druženje i zabavu uz nove tehnologije.
Više informacija: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vodic/programi-za-vas/makerspace/

NOVO! „Jezični café“ za raseljene stanovnike Ukrajine

Ukrajincima koji trenutno borave u Koprivnici nudimo priliku da kroz ležeran razgovor s našim volonterima savladavaju osnove hrvatskoga jezika. Pozivamo sve zainteresirane Ukrajince da se jave u Odjel za odrasle i dogovore termin.

Pozivamo i sve zainteresirane osobe koje su spremne uložiti svoje slobodno vrijeme, a znaju ukrajinski ili ruski jezik, da se jave knjižničarima u Odjelu za odrasle kako bismo ih uključili u provođenje programa.

NOVO! Premalo čitam podcast

Podcast o običnim ljudima s neobičnim pričama. Oni su baš poput vas, idu u školu, bave se sportom, rade, posvećeni su obitelji i prijateljima, imaju hobije, nemaju puno vremena… Međusobno se razlikuju, no jedno ih povezuje: oni čitaju i čitanje im je važno. Imaju tisuće različitih razloga za čitanje. Svaki je duboko intiman i jednako vrijedan i spremni su ih podijeliti s vama.

Podcast „Premalo čitam“ potražite, slušajte i na većini servisa za emitiranje podcasta (Castos, Deezer, Spotify, Apple Podcasts, Pocketcasts, Castro, Google Podcasts, Amazon Music)

Medijska abeceda

Program Medijska abeceda provodi se u obliku zabavnih radionica medijske i informacijske pismenosti prilagođenih učenicima nižih razreda osnovne škole. Cilj programa je djeci osvijestiti raznolikost sadržaja koji postoji u online svijetu te ih podučiti analiziranju i kvalitetnom pretraživanju informacija.

NOVO! U okviru programa dizajnirane su edukativne brošure za različite uzraste. Preuzmite ih u digitalnom obliku.

Medijska abeceda : edukativna brošura za djecu
Hej znas li tko si online : edukativna brošura za učenike 7. i 8. razreda
Tehnologija nije bauk : informacijska tehnologija i osobe starije životne dobi

Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe / za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti u Odjelu za odrasle, mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr ili na 048/622-363 (kućni 108)
Prema dogovoru / Makerspace, 1. kat

Informacijska istraživanja & učenje u Stručno-znanstvenom odjelu

Trebate pouzdane informacije i preporuke literature za srednjoškolske i studentske radove? Pomoć u traženju informacija u svakodnevnom životu? Informacijsku poduku? Nešto pretražiti na internetu? Napisati na računalu? Printati, skenirati, fotokopirati za potrebe obrazovanja i učenja? Tražite mirno mjesto za učenje i istraživački rad? Posjetite Stručno-znanstveni odjel na 2. katu Knjižnice!

Mala škola korištenja pomagala za čitanje

Pozivamo osobe s oštećenjem vida i teškoćama u čitanju na ISKAZIVANJE INTERESA za isprobavanje i posudbu REPRODUKTORA ZVUKA i DŽEPNOG (PRIJENOSNOG) ELEKTRONIČKOG POVEĆALA uz prethodnu poduku kako ih koristiti. Poduka će biti individualna i besplatna uz prijavu i prethodni dogovor o terminu susreta u Knjižnici ili za one koji ne mogu do Knjižnice zbog teškoća u kretanju u vlastitom domu ili u domovima za starije i udomiteljskim domovima. Potrebno je učlanjenje u Knjižnicu. Informacije možete dobiti pozivom na 048/622-362/115 ili 099 496 1013, e-mailom na strucni@knjiznica-koprivnica.hr ili osobnim dolaskom u Knjižnicu na Stručno-znanstveni odjel.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu knjižnice: www.knjiznica-koprivnica.hr.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti