Utorak, 30. travnja 2024.

Mateas Delić: ‘Proljeće je bilo perfektno, a još nisam siguran hoću li i dalje igrati nogomet’

'Rijetko koji trener bi prihvatio takav posao u takvoj situaciji, ali Bojanu kapa dolje. Podigao je momčad, pokazao je da je ambiciozan mladi stručnjak i da zna što radi', rekao je Delić

- Oglas -

Kapetan Koprivnice Mateas Delić jako je zadovoljan proljetnim dijelom prvenstva u kojem se momčad Bojana Tucakovića izvukla iz neugodne situacije na ljestvici Treće nogometne lige – sjever.

– Bili smo u teškoj situaciji u zimskoj stanci, no igrali smo jako dobar nogomet na proljeće sve do posljednja dva-tri kola kad je do izražaja došla mentalna i tjelesna iscrpljenost jer je ipak nas 12-13 igralo konstantno, a svaka nam je utakmica bila ‘biti ili ne biti’. S obzirom na sve to, rekao bih da je proljeće bilo perfektno. Šteta za jesen, da smo tako igrali cijelo vrijeme, bili bismo pri vrhu ljestvice. No, bitno je da su dečki zajedno s trenerom pokazali da se na njih može ozbiljno računati – rekao je Mateas Delić za klupsku Facebook stranicu.

Kako komentira rad trenera Bojana Tucakovića?

- Oglas -

– On je ranije trenirao limače, seniorski nogomet u trenerskom smislu bio mu je nepoznanica. Rijetko koji trener bi prihvatio takav posao u takvoj situaciji, ali Bojanu kapa dolje. Podigao je momčad, pokazao je da je ambiciozan mladi stručnjak i da zna što radi.

Ozbiljnu priliku dobila je i nekolicina mladih igrača?

– Dečki napreduju. I ja sam se sa Slavenom Belupom dvije-tri sezone grčevito borio za opstanak i znam da nije lako pokazati talent kad ti je mač pod grlom. Oni su u nekim utakmicama pokazali da su napredovali, ali jasno je da tu postoji još puno prostora za rad i napredovanje, i nadam se da će to pokazati već u sljedećoj sezoni.

Sve je bolja i suradnja s prvoligašem Slavenom Belupom.

– Mislim da u posljednjih sedam-osam godina suradnja između naša dva kluba nije bila tako dobra, a želio bih da se ona podigne na još višu razinu. Goran Međurečan je poveznica između dvije uprave, a Slavenov predsjednik Robert Markulin i direktor Aleksandar Aleksovski došli su pogledati par utakmica što je pokazatelj da se na te mlade dečke računa i da ih se prati. Oni u svakoj utakmici moraju biti pravi kako bi se dokazali, nikad ne znaš tko te gleda…

- Oglas -

U subotu Koprivnici slijedi novo gostovanje kod Radnika u Križevcima, ovaj put u prvenstvu. Kakva su očekivanja?

– Radnik je ozbiljna ekipa, ozbiljno ulažu, sad imaju i dobre uvjete na stadionu u Križevcima. ‘Potukli’ smo se s njima već tri puta ovog proljeća, njihova kvaliteta došla je do izražaja. Bit će prava utakmica. Oni su kvalitetni, a mi rasterećeni. Osigurali smo status i sad možemo igrati nogomet bez opterećenja.

Pitanje za kraj, ostaje li Mateas kapetan koprivničkog trećeligaša i u sljedećoj sezoni?

– Iskreno, ne znam hoću li i dalje igrati nogomet, s obzirom na druge obveze i planove. Moram sjesti i dobro razmisliti o svemu – zaključio je Mateas Delić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti