Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Tena Petika nakon finala Kupa napušta Lokomotivu: ‘U Francuskoj me čeka teški profesionalizam’

'Dobra stvar je što su u Nici bili jako uporni da me dovedu i smatram kako ću imati puno prostora za igru i daljnji napredak', rekla je Tena

- Oglas -

Koprivnička rukometašica Tena Petika, dijete Podravke i kćerka legendarne kapetanice Snježane Petike, osvojila je prošlog tjedna naslov hrvatskih prvakinja sa zagrebačkom Lokomotivom.

– Fenomenalan je osjećaj osvojiti prvenstvo već drugu godinu zaredom. Pogotovo mi je draga činjenica da smo u moje dvije godine u Lokomotivi osvojili dva naslova prvakinja. Trofej je samo nagrada za naš rad tijekom cijele godine, za sve uspone i padove, ovo je kruna našeg rada, a tako smo i proslavile – rekla je Tena Petika.

Kako je zadovoljna svojim doprinosom u prvenstvu?

- Oglas -

– Smatram kako sam bila jedna od nositelja igre Lokomotive u osvajanju naslova te sam sretna doprinosom koji sam dala.

Igrački je evidentno napredovala u posljednje vrijeme.

– Ove dvije godine u Lokomotivi su me izgradile kao igračicu. Jako puno sam napredovala uz trenera Šoštarića. Ovdje sam rasla, ne samo kao igračica već i kao osoba, i zahvalna sam svim trenerima i ljudima u klubu na tome.

Tena Petika
Tena Petika // Foto: Facebook RK Lokomotiva Zagreb

Što očekuje u finalu Kupa s Podravkom?

– Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Osvojiti duplu krunu bio bi predivan kraj ove priče. Svi smo se složili kako nam je cilj osvojiti duplu krunu, radimo prema tom cilju i fokus je sad u potpunosti stavljen na osvajanje Kupa.

- Oglas -

U novoj sezoni Tena će nastupati za francusku Nicu.

– Koliko god da mi je lijepo bilo ovo razdoblje u Lokomotivi, veselim se što ću napraviti još jedan iskorak u svojoj karijeri. Svjesna sam da me tamo čeka teški profesionalizam, da je to uz Rumunjsku trenutno najjača liga u ženskom rukometu te da su tamo ulaganja i očekivanja velika. Dobra stvar je što su u Nici bili jako uporni da me dovedu i smatram kako ću imati puno prostora za igru i daljnji napredak.

Tena paralelno s rukometom gura i obrazovanje na DOBA fakultetu.

– Po završetku preddiplomskog studija, odmah sam upisala i diplomski studij prodaje i marketinga na istom fakultetu. Kod mene školovanje uvijek ide nekako usporedno s rukometnim obavezama tako da već pomalo privodim kraju i četvrtu godinu studija, te se nadam da ću kroz godinu dana postati i magistra – zaključila je Tena Petika.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti