Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Članica nadzornog odbora Podravke traži da se na idućoj sjednici raspravlja o plaćama radnika

Ključni prijedlog Dajane Milodanović navodno je da se svim radnicima čija je plaća ispod prosjeka u Podravki primanja odmah podignu za 10 posto

- Oglas -

Nadzorni odbor Podravke na sjednici u petak mogao bi raspravljati o povećanju plaća radnicima u pogonima, doznaje portal Danica.hr.

Zajednička sjednica nadzornog odbora i uprave koprivničke kompanije sazvana je u petak kako bi se razmatrali nerevidirani financijski izvještaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2020. godinu.

No, Danica.hr iz menadžerskih izvora doznaje kako je članica NO-a Dajana Milodanović uputila službeni prijedlog da se na sjednicu uvrsti i točka dnevnog reda o povećanju plaća radnicima.

- Oglas -

Inače, bankarica Dajana Milodanović dio je političke opcije predsjednika đurđevačkog Gradskog vijeća Željka Lackovića, bivšeg gradonačelnika i saborskog zastupnika, a izglednog kandidata za župana, i jedina se nije pojavila na sjednici NO-a koji je glasao o imenovanju nove predsjednice uprave Podravke Martine Dalić.

Ključni prijedlog Dajane Milodanović navodno je da se svim radnicima čija je plaća ispod prosjeka u Podravki primanja odmah podignu za 10 posto.

Nakon što su dobili službeni prijedlog o dopuni dnevnog reda, u nadzornom odboru navodno je nastala opća konsternacija. Oni, dakako, mogu odbaciti taj prijedlog i ne raspravljati o plaćama, ali kako to onda iskomunicirati prema radnicima, pita se Danica.hr.

Tim više jer se očekuje potvrda odličnih poslovnih rezultata za prošlu godinu, prihodi od otprilike 4,5 milijarde kuna i dobit od gotovo 250 milijuna kuna.

Osim toga, vruć krumpir bačen je i drugim domaćim članovima NO-a: radničkoj predstavnici Kseniji Horvat i šefu Županijske gospodarske komore Krunoslavu Vitelju (HDZ). Zato će biti zanimljivo pratiti kako će se Nadzorni odbor Podravke u petak postaviti prema tom prijedlogu, zaključuje Danica.hr.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti