Utorak, 30. travnja 2024.

AK Galerija domaćin izložbe Transocean 8

Radi se o putovanju kao performativnom umjetničkom činu koji otvara prostor novim narativima i daje mogućnost kretanja u vrijeme nekretanja, gotovo kao u snu.

- Oglas -

U subotu, 17. travnja, u koprivničkoj AK galeriji otvorena je samostalna izložba Tina Dožića „Transocean 8“, priopćili su na stranicama Grada Koprivnice. Riječ je o multimedijalnoj instalaciji, odnosno dokumentaciji duracijskog performansa izvedenog u srpnju 2020. godine, kada je autor zajedno s dva prijatelja-suradnika krenuo na 28-satno putovanje na splavi za spašavanje rijekom Savom od Zagreba do Siska.

Radi se o putovanju kao performativnom umjetničkom činu koji otvara prostor novim narativima i daje mogućnost kretanja u vrijeme nekretanja, gotovo kao u snu. Rad nalikuje na eksperiment i počiva na otvorenom konceptu, prilagođava se izložbenom prostoru AK galerije i video dokumentacijom daje samo naznake tog iskustva privremenog bijega u prirodu.

Otvorenju izložbe prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Grad Koprivnica je uz Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske sufinanciralo ovu izložbu. Projekt se inače provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

- Oglas -

Foto: Grad Koprivnica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti