Utorak, 30. travnja 2024.

Ako piješ, ne vozi. Policija najavila još jednu akciju tijekom vikenda

Tijekom vikenda će se posebna pozornost posvetiti nadzoru mladih vozača, vozača bicikala i nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja

- Oglas -

Od 1. listopada do 15. prosinca Policijska uprava koprivničko-križevačka zabilježila je 147 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s poginulim osobama i 48 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su tri osobe smrtno stradale, 16 osoba je teško ozlijeđeno, a 54 osobe su lakše ozlijeđene.

Najčešće vrste prometnih nesreća bile su slijetanje vozila s ceste (38), bočni sudari (29) i udar vozila u parkirano vozilo (20), a najčešći uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (29), nepropisno kretanje vozilom po kolniku (24) i oduzimanje prednosti prolaska (23).

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 33 prometne nesreća, a mladi vozači su izazvali 28 prometnih nesreća.

- Oglas -

Tijekom vikenda, u navedenom razdoblju, zabilježeno je 59 prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s poginulim osobama i 18 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe smrtno stradale, 12 osoba je teško ozlijeđeno, a 20 osoba je lakše ozlijeđeno.

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 17. prosinca, do ponedjeljka, 20. prosinca, provoditi pojačani nadzor prometa.

“Tijekom vikenda provodit će se pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzine kretanja vozila, poštivanja prednosti prolaska, korištenja sigurnosnog pojasa, prijevoza djece u vozilima, korištenja mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja”, ističu iz PU koprivničko-križevačke.

Također, tijekom vikenda će se posebna pozornost posvetiti nadzoru mladih vozača, vozača bicikala i nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora prometa, Postaja prometne policije Koprivnica, Policijska postaja Đurđevac i Policijska postaja Križevci provesti će akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

- Oglas -

Podsjećaju se svi sudionici u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima.

Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno.

“Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Za poseban oprez molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače”. naglasili su iz policije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti