Subota, 1. travnja 2023.

Alemka Markotić proglašena ženom godine

Ne postoji žena koja nije zaposlena jer i one koje nisu u radnom odnosu, neprestano su u ulozi majke, supruge, sestre ili prijateljice, rekla je Markotić

Preporučujemo

Prema izboru časopisa ‘Zaposlena’, titulu žene 2020. godine ponijela je Alemka Markotić, ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, donosi Zagorje International.

“Alemka Markotić je žena koja je tijekom situacije povezane s koronavirusom, smirivala naciju poput apaurina. Sve svoje znanje usmjerila je na očuvanje zdravlja ljudi. Davala nam je jasne poruke te pronašla načina da svakome tu poruku kaže na razumljiv način. Njezina jasnoća i odmjerenost bili su presudni za sve nas ovih posljednjih nekoliko mjeseci, a sigurno će nam biti važni faktori i u budućnosti. Profesionalnošću i izvrsnošću u obavljanju svog posla, ona je inspiracija i primjer svima nama, a posebno ženama, pokazavši da se žensku snagu nipošto ne smije podcjenjivati”, rekla je Ana Gruden, glavna urednica časopisa.

Markotić je rekla kako je tijekom svoje karijere dobila puno nagrada, ali ova joj je svakako posebna.

“Smatram da ne postoji žena koja nije zaposlena jer i one koje nisu u radnom odnosu, neprestano su u ulozi majke, supruge, sestre ili prijateljice. Prema tome, svaka od njih zaslužuje titulu žene godine”, rekla je Markotić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti