Četvrtak, 29. veljače 2024.

Belupo se uključio u projekt ‘Srce za djecu Hrvatske’, prikupili pola tone čepova za skupe lijekove

U sjedištu Belupa povodom primopredaje čepova predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović predao je zahvalnicu predsjedniku uprave Belupa Hrvoju Čeoviću

- Oglas -

Komprivničkoj farmaceutskoj kompaniji Belupu u utorak je uručena zahvalnica za sudjelovanje u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek.

U sjedištu Belupa povodom primopredaje čepova predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović predao je zahvalnicu predsjedniku uprave Belupa Hrvoju Čeoviću.

Toj prigodi prisustvovali su inicijatorica projekta, direktorica kontrole kvalitete Željka Bešvir, te organizatorice projekta, voditeljica zaštite okoliša Ivana Jambrek i voditeljica internih komunikacija u Belupu Lidija Turkalj.

- Oglas -

“U skrbi za zdravlje Belupo misli na ljude jer kvaliteta života je svima nama na prvom mjestu. Kao što osmišljavamo načine i procese u proizvodnji i plasmanu lijekova, tako ih provodimo i u djelovanju zajednice. Potičemo svoje projekte i pridružujemo se postojećima. Ovaj projekt s geslom ‘Srce za djecu Hrvatske’ nosi poruku koja je belupovkama i belupovcima poticaj već više od 50 godina. Ulažemo svoje znanje i zalaganje u dostupnost liječenja jer prvo je zdravlje. To je naš put i naš cilj”, naglasio je predsjednik Čeović prilikom preuzimanja zahvalnice.

Projektu se Belupo pridružio ovog proljeća.

“U nešto više od šest mjeseci prikupili ste oko pola tone čepova što članovima udruge omogućuje liječenje i podiže kvalitetu života”, istaknuo je, pak, predsjednik udruge Vibović, zahvalivši se na predanim čepovima.

Cilj projekta Čep za lijek, koji od 1999. godine provodi Udruga za oboljele od leukemije i limfoma, prikupljanje je čepova od tvrde plastike koje pojedinci, obitelji, domaćinstva i radne zajednice skupljaju i daruju udruzi. Udruga prodaje čepove kao sekundarnu sirovinu, a namaknutim sredstvima financira liječenje oboljelima kad god terapija nije dostupna na domaćem tržištu ili je HZZO ne financira. Za jedan terapijski ciklus prosječno je potrebno prikupiti oko osam tona čepova. Posebnu skrb udruga poklanja djeci stoga i je moto akcije ‘Srce za djecu Hrvatske’.

“Belupo godinama skrbi o ljudima – zaposlenicima, krajnjim korisnicima naših proizvoda i svim članovima zajednice te o njihovu zdravlju. Organiziramo i javnozdravstvene i dobrovoljne akcije. Cijela Grupa Belupo, kao i Grupa Podravka, kojoj s ponosom pripadamo, podržava strategiju održivog razvoja Grupe Podravka u kojoj se ističu obveze prema okolišu i briga za okoliš te odgovornost i skrb za kvalitetu života. Stoga će Belupo i nadalje poticati zaposlenike, njihove obitelji i sve članove zajednice da nastave prikupljati čepove te, pomažući drugima, svojim humanitarnim djelovanjem potvrđuju kompanijsku premisu prvo je zdravlje”, priopćili su iz koprivničke farmaceutske kompanije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti