Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Besplatno razgledajte zanimljive sadržaje u đurđevačkom muzeju

Besplatno možete obići i Interpretacijski centar Picokijade te pogledati izložbu francuskog slikara i grafičara Henrija de Toulousea de Lautreca i aktualnu izložbu 'Boje u pokretu' Andreje Živko.

Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja, a obilježavanju se pridružio i đurđevački muzej.

Ovogodišnja tema je ‘Muzeji, održivost i dobrobit’, a ukazuje na krizu društva, očuvanja okoliša te ulogu muzejskih institucija u poticanju pojedinaca i zajednice na pozitivne promjene.

Tako će danas, u četvrtak, đurđevački muzej sve prisutne besplatno voditi kroz razne radionice kojima će se skrenuti pozornost na navedeno.

Uz navedene sadržaje, besplatno možete obići i Interpretacijski centar Picokijade te pogledati izložbu francuskog slikara i grafičara Henrija de Toulousea de Lautreca i aktualnu izložbu ‘Boje u pokretu’ Andreje Živko.

Andreja Živko
Andreja Živko // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Za kraj večeri u 19 sati organiziran je koncert renomiranih glazbenika Klavirskog trija.

“Danas je za sve posjetitelje ulaz u muzej slobodan od 8 do 20 sati. Stoga, dođite i istražite našu utvrdu Stari grad, s radošću vas očekujemo”, poručili su iz đurđevačkog muzeja.

Izložba Henrija de Toulouse-Lautreca u Đurđevcu
Izvor fotografije: djurdjevac.hr
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti