Petak, 24. ožujka 2023.

Bivši direktor Farmala zbog korupcije osuđen na četiri godine zatvora

Osim toga, mora platiti i 120.000 kuna novčane kazne, doznaje se na sudu

Preporučujemo

Na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak je izrečena nepravomoćna presuda nekadašnjem predsjedniku uprave ludbreškog Farmala Draženu Dediju.

On je zbog korupcije u aferi Hipokrat osuđen na četiri godine zatvora, izvijestila je Hina.

Osim toga, mora platiti i 120.000 kuna novčane kazne, doznaje se na sudu.

Prema optužnici, Draženu Dediju na teret se stavljalo da je zajedno sa svojim djelatnicima, izvršnom direktoricom korporativnih poslova i direktoricom kontrolinga prodaje, te regionalnim direktorima pojedinih sektora od 2009. do 12. listopada 2012. ustrojio i kontinuirano vodio povezivanje većeg broja liječnika i ljekarnika, a sve kako bi poboljšao prodaju lijekova.

Pritom je Farmal liječnicima i ljekarnicima koji su uzimali njegove lijekove isplaćivao mito i to tako da su im davali vrijednosne bonove i novac. Uz to su im plaćali razna putovanja na račun Farmala, a davali su im i druge darove čija je vrijednost iznosila pet do 10 posto od vrijednosti propisanih lijekova.

USKOK je smatrao kako su liječnici koji su na taj način bili podmićeni zauzvrat svojim pacijentima propisivali lijekove iz Farmalove ponude, dok su ljekarnici naručivali i evidentirali izdavanje lijekova iz Farmalove ponude…

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti