Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Borba za lijekove koji život znače: ‘Naša utakmica traje i dalje, ušla je u produžetke’

Iz Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze su danas istaknuli kako službenu odluku HZZO-a o statusu lijekova Kaftrio, Kalydeco i Orkambi još uvijek nisu dobili, a prema zaprimljenim informacijama javnost ih neće ni dobiti do završetka cijelog procesa odlučivanja koji uključuje nekoliko koraka

Preporučujemo

Hrvatska udruga oboljelih od cistične fibroze pokrenula je nedavno kampanju pod nazivom “Kaftrio – udah života” s ciljem stavljanja lijekova za cističnu fibrozu proizvođača Vertex Pharamceuticals na listu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji je sredinom travnja ove godine zaprimio svu potrebnu dokumentaciju za uvrštavanje modularne terapije na listu lijekova. Povjerenstvo je o tome odlučivalo u utorak, 11. svibnja.

Iz udruge su danas istaknuli kako službenu odluku HZZO-a o statusu lijekova Kaftrio, Kalydeco i Orkambi još uvijek nisu dobili, a prema zaprimljenim informacijama javnost ih neće ni dobiti do završetka cijelog procesa odlučivanja koji uključuje nekoliko koraka.

Jučerašnja sjednica Povjerenstva za lijekove je bio prvi korak na kojem su, prema dostupnim informacijama, zatraženi dodatni financijski izračuni oko stavljanja lijekova na listu.

“Drugim riječima, ova naša utakmica traje i dalje, ušla je u produžetke i mi ćemo je uz vašu pomoć na kraju i dobiti jer oboljeli od cistične fibroze druge alternative nemaju! Naši životi nemaju cijenu i zato vas molimo da nas i dalje pratite i podržavate u svim našim aktivnostima koje slijede do konačne pobjede”, naglasili su iz Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze.

Više o kampanji pročitajte u nastavku…

[FOTO] Kaftrio – udah života: ‘Naš život u vašim je rukama’

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti