Srijeda, 20. listopada 2021.

Branka Aničić prva osoba koja se cijepila: ‘Drago mi je da sam ja prva i moj dom i da se vratimo u normalan život’

Nisam cijepljenje ni osjetila. Sad možemo dalje uživati u našem domu, bit će brzo normalno, rekla je gospođa Branka

Preporučujemo

U Domu za starije osobe Trešnjevka u nedjelju u 10 sati protiv koronavirusa cijepljena je prva osoba u Hrvatskoj, štićenica doma, donosi Zagorje International.

Cijepljenju su prisustvovali premijer Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Nakon cijepljenja dala je izjavu za novinare.

– Ja sam Aničić Branka, upravo sam cijepljena. Pozdravljam sve prisutne, posebno našeg premijera i naše političko društvo koje mi stalo pratimo. Drago mi je da sam ja prva i moj dom i da se vratimo u normalan život. Brzo je cjepivo došlo, brže nego što smo se nadali. Sad svi trebamo prihvatiti, i zbog svojih prijatelja. Nisam cijepljenje ni osjetila. Sad možemo dalje uživati u našem domu, bit će brzo normalno. Zbog naših obitelji, zbog nas samih, zbog ljudi starijih, treba se cijepiti. To je jedino rješenje da možemo normalno živjeti, kao što smo prije. Da možemo uživati u svojim aktivnostima. Ja imam dva praunuka, Milu i Antonija u Selinama kraj Starigrada, ako ih smijem pozdraviti. Veselim se susretu sa svojim praunucima, zbog toga sam se cijepila – rekla je prva cijepljena osoba u Hrvatskoj.

Na pitanje novinara je li joj bio problem odlučiti se za cijepljenje i je li bila nervozna.

“Ni slučajno!”, odgovorila je. Rekla je kako je nevjerojatan osjećaj biti prva cijepljena osoba u Hrvatskoj i da će joj to tek postati jasno koliko je to velika stvar.

Najnovije objave