Četvrtak, 28. rujna 2023.

Bregovska Mladost u problemima, načelnik Kuzminski poručio: Neću dozvoliti da se klub ugasi!

'Meni je pun kufer domaćeg igrača kojeg po utakmici moram platiti tisuću kuna, a iz Zagreba mi dođe čovjek za 300 kuna, pa ih u jednom automobilu dođu četvorica. Ne znam tko je naučio naše mlade klince da se već sad 'prodaju' za određenu lovu. Onog trenutka kad je novac izmišljen, cjelokupna ljudska zajednica ljudska stavljena je na propast', govori načelnik Kuzminski

- Advertisement -

Nogometni klub Mladost iz Koprivničkih Bregi završio je jesensku polusezonu na osmom mjestu prvenstvene ljestvice Druge koprivničko-križevačke županijske lige.

Ovih dana do nas su stigle neslužbene informacije da stanje u klubu nije baš najbolje, te da mu čak prijeti i najgori scenarij, odnosno gašenje.

Stoga smo kontaktirali Matu Kuzminskog, načelnika Općine Koprivnički Bregi, koji nam je potvrdio da situacija u klubu nije idealna.

- Advertisement -

– Dao sam smjernice Upravnom odboru kluba, predsjedniku i igračima – rekao nam je u uvodu Mato Kuzminski.

Problem je, kako to obično biva u modernom svijetu, u nogometu.

– Meni je pun kufer domaćeg igrača kojeg po utakmici moram platiti tisuću kuna, a iz Zagreba mi dođe čovjek za 300 kuna, pa ih u jednom automobilu dođu četvorica. Ne znam tko je naučio naše mlade klince da se već sad ‘prodaju’ za određenu lovu. Onog trenutka kad je novac izmišljen, cjelokupna ljudska zajednica ljudska stavljena je na propast – govori načelnik Kuzminski.

Mato Kuzminski
Mato Kuzminski // Foto: Općina Koprivnički Bregi

Kaže kako bi volio da igrači za svoju općinu, selo i klub igraju sa srcem, a ne da ih treba plaćati.

– Prošle sezone bili su skoro prvi, mogli su komotno ući u Prvu županijsku ligu. Sad su u Drugoj ligi, to se događa u svim klubovima, događaju se previranja, više nije dosta 500 ili 600 kuna, sad bi željeli tisuću. Vjerojatno i sami dobro poznajete problematiku mladih i nadobudnih ‘Ronalda’…

- Advertisement -

Što namjeravate učiniti?

– Kao načelnik neću dozvoliti da se klub ugasi! Tijekom ovog tjedna održat ćemo sastanak na tu temu, neću dozvoliti da klub padne u depresiju.

Kuzminski je u zaključku poručio:

– Svaki sport ima svoje vrline, mane, uspone i padove. No, na seoskim razinama događaju se svakakve stvari. Trebalo bi težiti kvalitetnoj igri, dobrom i poštenom suđenju… Želim vidjeti djecu, pa i veterane, na sportskom igralištu, a ne u gostioni. Bavio sam se sportom, imao sam uspjehe, triput sam bio prvak države, i ne dozvoljavam da novac pokvari nogomet – zaključio je načelnik Koprivničkih Bregi.

Podravec Torčec - Mladost Bregi
Podravec Torčec – Mladost Bregi // Foto: Klikaj.hr
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti