Utorak, 6. prosinca 2022.

VIDEO Darko Barić iz Sigeca osvojio prvu nagradu na etno festivalu u Velikom Trojstvu

Darko Barić predstavio se s pjesmom "Svom zavičaju", a na pozornici mu se pridružio i njegov otac, poznati podravski glazbenik Franjo Barić. Pogledajte video...

Preporučujemo

U Velikom Trojstvu nedavno je održan 7. etno festival “Bilogoro, u srcu te nosim”, a dvorana je bila dupkom puna. Organizator festivala je udruga Bilogorski turistički put u suradnji s Općinom Veliko Trojstvo.

Program je vodio poznati televizijski voditelj Branko Uvodić, a stručnim žirijem predsjedala je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo. Osim nje, u žiriju su bili Ivica Plivelić, Miroslav Walter, Marko Lovrić i Lorenzo Kocijan Pacas.

Na festivalu se predstavilo ukupno 16 izvođača, a najbolji su nagrađeni i od strane publike i od strane žirija.

Po mišljenju stručnog žirija titulu najboljeg ponio je Darko Barić iz Sigeca kraj Koprivnice s pjesmom “Svom zavičaju”. Na drugom mjestu bio je Željko Grozaj sa skladbom “Vratit ću se Bilogori”, a na treće mjesto žiri je stavio Kulturno-umjetničku udrugu Ivan Vitez Trnski Nova Rača i njihovu pjesmu “Opojno miriše lipa”.

Publici se, pak, najviše svidio Tamburaški sastav Nemir s pjesmom “Mlinovi”, zatim Tomislav Škara koji je pjevao “Volim tebe Bilogoro moja”, a kao trećeplasiranog publika je odabrala Željka Grozaja s pjesmom “Vratit ću se Bilogori”.

Osim njima, dodijeljena je i nagrada za životno djelo etno festivala Jozi Rebiću, predsjedniku udruge Bilogorski turistički put, kao znak zahvale za sve što je učinio tijekom vođenja udruge.

U nastavku možete uživati u pjesmi “Svom zavičaju” u izvedbi Darka Barića, kojem se na pozornici pridružio i njegov otac, poznati podravski glazbenik Franjo Barić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti