Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Budući školarci u Đurđevcu prvi put sjeli u školske klupe

Osim rada s djecom, stručni suradnici su razgovarali s odgajateljicama te na taj način dobili vrijedne informacije o djeci, njihovim interesima za pojedine aktivnosti te sadržajima pripreme djece za polazak u školu

Preporučujemo

U protekla dva tjedna stručni suradnici i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac kroz različite su aktivnosti upoznali buduće učenike prvog razreda s prostorima škole te s radom učitelja.

Od 94 djece koja su školski obveznici za iduću školsku godinu na susretima je bilo 84 djece.

Školski pedagog Nikola Vuković upoznao je djecu s prostorom učionice, prezentirao im nastavne predmete koje ih očekuju u prvom razredu te su djeca rješavala zadatke; crtanje čovjeka, precrtavanje geometrijskih likova, provjera pisanja vlastitog imena, poznavanje brojeva do 10 kao i računanja unutar broja 5 te provjera poznavanja boja.

Logopedinja Doroteja Plantak je u razgovoru s učenicima provjeravala izgovor pojedinih glasova i riječi, vježbala s djecom analizu i sintezu riječi te utvrdila da među djecom ima već i dobrih čitača.

Psihologinja Marija Sladoljev razgovarala je djecom o školi, školskom okruženju, ponašanju u prometu, dječjim osjećajima kao i o njihovim očekivanjima od škole.

Ravnatelj škole Danijel Domišljanović za djecu je pripremio poligon u sportskoj dvorani te kroz vježbe i različite aktivnosti upoznao djecu s nastavom TZK. Razgovarao je s djecom o njihovim aktivnostima na otvorenom, važnosti bavljenja sportom te im govorio aktivnostima koje ih očekuju u školi.

Osim rada s djecom, stručni suradnici su razgovarali s odgajateljicama te na taj način dobili vrijedne informacije o djeci, njihovim interesima za pojedine aktivnosti te sadržajima pripreme djece za polazak u školu.

Na ovaj način nastavljena je odlična suradnja đurđevačkog vrtića i škole, a sve s ciljem da se djeci olakša upis u prvi razred.

Roditeljski sastanak za roditelje budućih učenika prvog razreda je u četvrtak, 9. veljače 2023. godine s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani škole.

Roditelji će tom prilikom dobiti službeni poziv za upis djeteta u prvi razred te sve potrebne informacije.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti