Srijeda, 20. listopada 2021.

Capak: Dolazak cjepiva u Hrvatsku najvažniji je događaj od početka pandemije koronavirusa

Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra, 27. prosinca, će krenuti u distribuciju po županijama

Preporučujemo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su u subotu u 6 sati prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech, stoji na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a u nedjelju, 27. prosinca, će krenuti u distribuciju po županijama.

Prema riječima Krunoslava Capaka, ovo je najvažniji događaj od početka pandemije koronavirusa.

Cjepivo protiv koronavirusa stiglo u Hrvatsku

– Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s Covid cjepivom i djelatnika hitne medicine – rekao je Krunoslav Capak te dodao kako je to za sada simbolična količina cjepiva koja se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca, a nakon toga svakog tjedna stižu nove doze što očekujemo sukladno planu cijepljenja.

Pozivaju se svi građani da se odazovu cijepljenu sukladno sloganu ‘Misli na druge. Cijepi se!’.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak

Foto: HZJZ

Najnovije objave