Petak, 24. rujna 2021.

Centri izvrsnosti u koprivničkim osnovnim školama započeli s radom

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu "Knowledge Well", koji se provodi s projektnim partnerima Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan gotovo 1,78 milijuna kuna

Preporučujemo

U sklopu projekta “Knowledge Well” započele su radionice za učenike prema prethodno osmišljenim individualiziranim programima. Naime, zahvaljujući projektu koprivničke osnovne škole postale su centri izvrsnosti i to iz društvenih, tehničkih i prirodnih znanosti.

U utorak su u školama započele radionice čiji je cilj da izvrsni učenici identificirani za svako područje rade po prethodno osmišljenim programima uz vodstvo vanjskih stručnjaka i pomoć učitelja i psihologa. Učenici će također tijekom rada koristiti edukacijske materijale prethodno nabavljene za svaku školu ovisno o području centra izvrsnosti, priopćili su iz koprivničke gradske uprave.

Mentore i učenike u Osnovnoj školi Braće Radić posjetio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Redovni obilasci naših škola koje su u projektu ‘Knowledge Well’ ide dalje. Osnovna škola Braća Radić iskoristit će proljetne praznike da radi s najdarovitijim učenicima i to iz područja povijesti i geografije. Ponosan sam na naše škole, na naše ravnatelje i mentore te na učenike – rekao je Mišel Jakšić te svim sudionicima projekta poželio uspješan rad.

Na radionicama u sve tri koprivničke škole sudjeluje 54 učenika, odnosno po 18 u svakoj školi. Provest će se ukupno pet radionica, kroz pet dana.

– Presretan sam što su počele radionice, ovo je kruna projekta. Centri izvrsnosti dugogodišnja su želja koja se napokon ostvarila. Imamo visoko motivirane učenike i mentore, stigli su nam i vanjski suradnici koji će raditi u centru izvrsnosti u našoj školi, i to iz područja geografije i povijesti – kazao je Krešo Grgac, ravnatelj Osnovne škole Braća Radić.

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu “Knowledge Well”, koji se provodi s projektnim partnerima Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan gotovo 1,78 milijuna kuna od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712.000 kuna.

Najnovije objave