Petak, 29. rujna 2023.

Članice DVD-a Peteranec, Irena Solar i Kristijan Sminderovac sudjelovali na humanitarnoj vatrogasnoj utrci

I ove godine održana je humanitarna vatrogasna utrka - Zagreb Firefighter Stair Challenge. No, ovaj put ne na stepenicama na zagrebačkoj adresi Strojarska 20, već virtualno

- Advertisement -

I ove godine održana je humanitarna vatrogasna utrka – Zagreb Firefighter Stair Challenge. No, ovaj put ne na stepenicama na zagrebačkoj adresi Strojarska 20.

S obzirom na okolnosti u kojima živimo i sveukupnoj situaciji oko Covida-19, utrka se održala u virtualnom obliku sukladno epidemiološkim mjerama. Cilj ove utrke je još jednom pomoći onima koji su u potrebi preko udruge Kolibrići.

Osnovna zadaća udruge je organiziranje dobrotvornih akcija i drugih humanitarnih aktivnosti radi prikupljanja sredstava potrebnih za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanja troškova liječenja ugrožene djece različitih medicinskih dijagnoza.

- Advertisement -

Puno je vatrogasaca obuklo uniformu, na isti način kao i za “pravu” utrku, i istrčalo 666 stepenica ili 88 stepenica u kategoriji djece i mladeži do 18 godina. Gdje? Gdje god su htjeli i mogli, vani na javnom prostoru ili u nekoj zgradi, bio je to njihov slobodan izbor.

U virtualnoj utrci, među ostalim, sudjelovali su i Kristina, Matea i Ana iz DVD-a Peteranec. Ove godine prvi put. 

Trčati za Kolibriće ponovno nije propustio ni Koprivničanac Kristijan Sminderovac, član DVD-a Željezničar, kao ni Irena Solar iz DVD-a Imbriovec.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti