Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Članovi Atletskog kluba Koprivnica Nikola i Nika Tucković izvrsni na Splitskom maratonu

- Oglas -

Uspjeh za uspjehom nižu članovi Atletskog kluba Koprivnica.

Naime, u nedjelju je na tradicionalnom 24. Splitskom maratonu nastupio i član kluba Nikola Tucković koji je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio sjajno 15. mjesto sveukupno (13. mjesto u muškoj konkurenciji i četvrto mjesto u kategoriji M35) s izvrsnim s vremenom i osobnim rekordom 2:51:49.

Nikola Tucković
Foto: AK Koprivnica

Maratonski vikend u Splitu započeo je Expo događajem u petak, dječje utrke pod nazivom ‘GRAWE dječje milje’ te utrkama na 5 i 10 kilometara održane su u subotu, a u nedjelju je održan finalni polumaratonom, štafetni i puni maraton.

- Oglas -

Utrka je ove godine imala izmijenjenu trasu, umjesto uobičajenog prolaska kroz Bačvice preko Žnjana, zadnjih 15 kilometara su vodila dva kruga oko Marjana.

Također, na dječjim miljama, sudjelovala je i članica kluba Nika Tucković, i to u kategoriji Repci od 10 do 12 godina te ostvarila ukupno sedmo mjesto.

Nika Tucković
Foto: AK Koprivnica

“Nikola je u utrku krenuo s ciljem da istrči puni maraton u vremenu ispod tri sata, ciljao je na 2:56:00, međutim, dobro se osjećao nakon napornih tromjesečnih priprema te su vremenski uvjeti bili pogodni za finalno ubrzavanje pa je rezultat čak četiri minute ispod ciljanog. Ovime je postigao novi osobni rekord u maratonu, brže preko 16 minuta od prošlogodišnjeg Zagrebačkog maratona”, istaknuli su iz koprivničkog Atletskog kluba.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti