Srijeda, 8. prosinca 2021.

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce građanima mjerili šećer i promovirali svoj rad

Klub dijabetičara Slatko srce započeo je s djelovanjem u kolovozu s ciljem informiranja oboljelih o novostima u liječenju dijabetesa

Preporučujemo

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u sklopu projekta, kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osnovalo Klub dijabetičara Slatko srce čiji su članovi u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca, a u sklopu manifestacije Podravski motivi, promovirali rad Kluba.

Tako su se u subotu, 3. listopada, članovi Kluba, odnosno djeca i mladi oboljeli od dijabetesa i njihovi roditelji, okupili ispred koprivničke tržnice kako bi zainteresiranim sugrađanima izmjerili razinu šećera u krvi i promovirali rad Kluba.

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce u Koprivnici

Time su ukazali na važnost kontroliranja šećera u krvi jer mnogi nisu ni svjesni da postoji mogućnost obolijevanja od dijabetesa koji, ako se ne liječi, donosi ozbiljne zdravstvene probleme.

– Velik broj sugrađana bio je zainteresiran za mjerenje šećera u krvi, njih više od 200, a nekima je čak i savjetovano da se obrate svom obiteljskom liječniku jer im je razina šećera u krvi bila preniska ili previsoka, a oboje je znak za uzbunu i ukazuje na mogućnost da osoba boluje od dijabetesa – ističu iz Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Rad i promociju Kluba dijabetičara Slatko srce došli su podržati i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, njegove zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, koji su svi rado pristali da im članovi Kluba izmjere razinu šećera u krvi.

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce u Koprivnici

Klub dijabetičara Slatko srce započeo je s djelovanjem u kolovozu s ciljem informiranja oboljelih o novostima u liječenju dijabetesa, pravilnoj prehrani, važnosti redovitih sportskih aktivnosti u reguliranju razine šećera u krvi te kako bi se širu zajednicu upoznalo s problemima s kojima se susreću oboljeli od dijabetesa.

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce u Koprivnici

Najnovije objave