Subota, 18. svibnja 2024.

Članovi Kluba Slatko srce educirali se i družili u Zadru

Klub Slatko srce osnovalo je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje

- Oglas -

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce boravili su od 19. do 22. travnja u Zadru na edukativno-rekreacijskom kampu za obitelji s djecom i mladim dijabetičarima koji su odlična prilika za stjecanje novih znanja o bolesti te razmjenu iskustva u borbi s dijabetesom.

U hotelu Kolovare u Zadru za članove Kluba održana su različita predavanja i radionice.

Voditelj Kluba Miroslav Kanisek održao je predavanje Dijabetes i posao, endokrinolog i dijabetolog Slaven Kokić govorio je na temu Dijabetes i svakodnevne aktivnosti, a održana je i prezentacija Omnipod pumpe koja automatski prilagođava isporuku inzulina ovisno o razini glukoze u krvi te edukacija o pružanju prve pomoći kod ozljeda.

- Oglas -
Članovi Kluba Slatko srce
Članovi Kluba Slatko srce // Foto: GDCK Koprivnica

Također, Miroslav Kanisek je predstavio aktivnosti i planove Kluba, dok su ravnateljica koprivničko-križevačkog Crvenog križa Adela Sočev i njegova predsjednica Đurđica Trbus upoznale sudionike kampa s radom Crvenog križa u Podravini i Prigorju.

Članovi Kluba Slatko srce u Zadru su posjetili udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići, družili se s njima, razgovarali o iskustvima i problemima te razmijenili savjete, a uz rekreativne šetnje gradom razgledali su i njegove znamenitosti.

Članovi Kluba Slatko srce
Članovi Kluba Slatko srce // Foto: GDCK Koprivnica

Podsjetimo, Klub Slatko srce osnovalo je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti