Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Članovi Udruge Bolje sutra sudjelovali na ‘Amorovoj žlici’, Ivan Vuk ostvario lijep uspjeh

inale natjecanja održano je 7. prosinca u Zagrebu na kojem je član Udruge Ivan Vuk osvojio treće mjesto, brončanu Amorovu žlicu. Mentor mu je bio chef Melkior Bašić

Preporučujemo

Projekt koji je provodila Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice ‘Biram zdravo biram sigurno’, odobren od Grada Koprivnice na Javnom pozivu za sufinanciranje programa/projekata udruga građana za 2021. godinu, približava se kraju.

Korisnici projekta su bili odrasli članovi, osobe s invaliditetom. Provedeno je ukupno 10 aktivnosti, a dinamika aktivnosti odvijala se sukladno epidemiološkoj situaciji. Najvažnije aktivnosti su se odnosile na očuvanje preostalog zdravlja te unapređenja prehrambenih navika s ciljem očuvanja zdravlja. Posebno zanimljivo im je bilo to što su savladali načine i vještine pripreme jednostavnih obroka. Time je podignuta ljestvica kvalitete u neovisnom življenju i prevencija institucionalizacije.

Dodana vrijednost ovog projekta je što je 11 korisnika steklo dovoljno primjenjivog znanja te sudjelovalo na prvom gastro natjecanju za osobe starije od 17 godina Amorova žlica u kategoriji kuhanje, posluživanje i pripreme koktela. Natjecanje se održavalo u sedam županija diljem Hrvatske. Pet korisnika kvalificiralo se u polufinale koje se održalo u hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

Finale natjecanja održano je 7. prosinca u Zagrebu na kojem je član Udruge Ivan Vuk osvojio treće mjesto, brončanu Amorovu žlicu. Mentor mu je bio chef Melkior Bašić. Osim brončane Amorove žlice nagrađen je i šestodnevnim putovanjem u Rim.

Prvo mjesto osvojio natjecatelj iz Labina, dok je drugo mjesto osvojila natjecateljica iz Trogira. Organizator gastro natjecanja Amorova žlica za Društvo jednakosti bila je Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO iz Zagreba.

- Advertisement -

Najnovije objave