Četvrtak, 8. prosinca 2022.

‘Dani okusa Podravine i Prigorja’ u ugostiteljske objekte donose autohtone delicije

Projekt na nacionalnoj razini održava već sedmu godinu, a uključeno je ukupno 11 županija

Preporučujemo

U hotelu Picok u Đurđevcu u četvrtak je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt ‘Dani okusa Podravine i Prigorja’.

Medijima su se obratili Borislav Šimenc, začetnik projekta, župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, predstavnici restorana koji sudjeluju u projektu i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Pomoćnica direktora Sočev kazala je kako se projekt na nacionalnoj razini održava već sedmu godinu, a uključeno je ukupno 11 županija, odnosno regionalnih turističkih zajednica koje financijski podupiru projekt, ali i sve tehničke aspekte.

– Riječ je o trećim ‘Danima okusa Podravine i Prigorja’, a naša Turistička zajednica pokriva kompletan trošak sudjelovanja u ovom nacionalnom projektu koji će se provoditi u šest ugostiteljskih objekata na području županije – dodala je Sočev.

Dani okusa Podravine i Prigorja
Dani okusa Podravine i Prigorja // Foto: kckzz.hr

Župan je izrazio zadovoljstvo realizacijom projekta koji će značajno doprinijeti kvaliteti županijske turističke ponude i potaknuti građane da uživaju u autohtonim delicijama.

– Cilj je da se što više ugostiteljskih objekata uključi u projekt i volio bih da se proširi na prostor cijele županije jer doista imamo bogatu ponudu autohtonih jela i pića po kojima smo poznati – smatra župan.

Borislav Šimenc, idejni začetnik projekta, kazao je:

– U cilju daljnjeg razvoja projekta odlučili smo da pod zajedničkim imenom ‘Dani okusa hrvatske tradicije’ razvijamo jedan veliki nacionalni festival gastronomije te domaće i tradicijske hrane, koji bi se sastojao od 15-tak regionalnih festivala.

Više informacija o ponudi možete pronaći OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti