Subota, 20. travnja 2024.

Đurđevačke Komunalije osigurale besplatne priključke na vodovod i odvodnju

U tijeku je izvršenje projekta 'Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete'

- Oglas -

Na području Đurđevca i općina Virje, Novigrad Podravski, Ferdinandovac, Novo Virje, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete u tijeku je izvršenje projekta ‘Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete’ čiji je doprinos unapređenje sustava javne vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a koji će omogućiti stanovnicima besplatan priključak na vodu i kanalizaciju.

Priključenje gotovo 11.300 stanovnika na novi sustav javne odvodnje i 9500 stanovnika na novi sustav vodoopskrbe značit će osjetno povećanje kvalitete života na području aglomeracija te će velika većina njih iskoristiti mogućnost besplatnog priključka koju nudi ovaj projekt.

“Smanjenjem količine nepročišćenih otpadnih voda utjecat ćemo na zaštitu okoliša čime se postavljaju preduvjeti za održivi razvoj grada Đurđevca i okolnih općina. Komunalije su upravo na najvećem događanju u Đurđevcu, Picokijadi, održale i javno predstavljanje projekta kako bi ukazali na važnost i dobrobit ovog velikog projekta za stanovnike ovog područja, a naglasak je upravo na besplatnim priključcima na vodu i kanalizaciju”, istaknuli su iz đurđevačkih Komunalija.

- Oglas -

Detaljne informacije možete dobiti na mail: info@komundju.hr ili putem telefona (048) 812-304 ili 098 975 4458.

Ukupna vrijednost projekta je 282.013.010,84 kuna, a iznos bespovratnih sredstava iznosi 196.280.281,42 kuna (69,60 posto).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti