Utorak, 29. studenoga 2022.

Đurđevački Maslačak postaje dvojezičan vrtić: uvodi se engleski jezik za svu djecu, a u pripremi je i izborni francuski

Predškolsko doba je najpovoljnije životno razdoblje za učenje stranog jezika pa je poželjno da dijete u toj dobi počne svladavati teže jezične sustave

Preporučujemo

Od iduće pedagoške godine Dječji vrtić Maslačak Đurđevac u cijelosti će postati dvojezičan, što znači da će se u svim vrtićkim odgojnim skupinama provoditi aktivnosti i programi na hrvatskom i engleskom jeziku.

– Program ranog učenja engleskog jezika provodit će se kao cjelodnevni integrirani program, a programom će biti obuhvaćena sva djeca vrtićkog uzrasta. Za taj se program do sada educiralo devet odgojiteljica, a još njih 15 se trenutačno educira – rekla je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

Marija Čupen Tomica
Marija Čupen Tomica, ravnateljica vrtića Maslačak // Foto: Grad Đurđevac

Predškolsko doba je najpovoljnije životno razdoblje za učenje stranog jezika pa je poželjno da dijete u toj dobi počne svladavati teže jezične sustave. Djeca će kroz svakodnevne aktivnosti usvajati prve pojmove na engleskom jeziku, a upravo kroz situacijsko učenje lakše će usvajati novi jezik.

– U našem vrtiću provodimo 11 kraćih programa, što je najviše u cijeloj Hrvatskoj, a zahvaljujući EU sredstvima programi su besplatni za svu djecu. U pripremi su Montessori program i program senzorne integracije – dodala je ravnateljica.

Uz engleski jezik u pripremi je i program ranog učenja francuskog jezika. Francuski je strani jezik koji se uz engleski u svijetu najviše uči te je i jedan od dva službena jezika u Europskoj uniji.

– Biološke i psihološke prednosti predškolskog djeteta omogućuju lako i brzo usvajanje pravilnog izgovora, ritma i intonacije, a francuski jezik obiluje glasovima kojih u hrvatskom nemamo. Vjerujemo da će biti zainteresirane djece i roditelja koji će izabrati učenje francuskog kroz igru u vrtiću – zaključila je ravnateljica.

Đurđevački vrtićarci
Đurđevački vrtićarci // Foto: Grad Đurđevac
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti