Srijeda, 28. veljače 2024.

Građani pozvani da se dolaskom hladnijeg vremena pridržavaju epidemioloških mjera u zatvorenim prostorima

Nakon dužeg vremena danas, u petak, održana je koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

- Oglas -

Nakon dužeg vremena danas, u petak, održana je koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Analizirano je aktualno epidemiološko stanje na području županije. Koordinaciju je vodio načelnik Ratimir Ljubić, koji je prisutne izvijestio o trenutačnim epidemiološkim brojkama, napomenuvši kako je stanje stabilno i bez većih promjena te kako se na tjednoj bazi brojka pozitivnih na PCR testiranjima kreće između 10 do 20 osoba, što je u skladu s predviđenim epidemiološkim kretanjima.

– Korona je i dalje prisutna, srećom riječ je o blažim varijantama koje se otkrivaju PCR i BAT testiranjima, no trend pokazuje da smo naučili živjeti s virusom. Bolnički sustav je stabilan, funkcionira bez ikakvih problema i trenutačno imamo pet pacijenata koji su u bolnici s koronavirusom. Naravno, i dalje apeliramo na naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, posebno u zatvorenim prostorima u kojima boravi više ljudi – poručio je načelnik Ljubić.

- Oglas -

Istog je mišljenja i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla, koja je napomenula da hladnije vrijeme i zatvoreni prostori po prirodi stvari generiraju i veći broj oboljelih od respiratornih bolesti, priopćili su iz županijske uprave na svojim internetskim stranicama.

– Apeliram na naše sugrađane da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera jer pred nama je zimsko vrijeme i gripa, moramo biti svjesni da o našem ponašanju uvelike ovisi i zdravstveno stanje naših starijih i bližnjih koji možda nemaju toliko snažan imunitet. Budimo odgovorni, posebno ako boravimo u domovima, školama i bolnicama te mjestima na kojima se skuplja veći broj ljudi. Ako već planiramo posjete svojim roditeljima, djedovima i bakama, a bili smo u većim grupama ili osjećamo da imamo neke simptome prehlada, odgodimo privremeno posjet i nemojmo zaboraviti da je potrebno nositi masku, držati distancu i napraviti dezinfekciju. Omikron varijanta je vrlo zarazna, imajmo to na umu – zaključila je ravnateljica Draženka Vadla.

Koordinaciji u prostoijama županijske uprave prisustvovali su i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova, Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, policijske uprave Koprivničko-križevačke, Vatrogasne zajednice KKŽ te županijske resorne pročelnice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti