Srijeda, 19. lipnja 2024.

Đurđevački muzej priprema tradicijske rukotvorine za snimanje emisije Lijepom našom

Pažnju će sigurno plijeniti najraskošniji odjevni predmeti, svečano ruho, pregače Posavine i Moslavine bogate raznim vezovima, uglavnom cvjetnim motivima

- Oglas -

Muzej Grada Đurđevca, uz sve svoje redovne aktivnosti, priprema i predmete tradicijskog tekstilnog rukotvorstva iz Etnografske zbirke Donacije Ivana Lackovića Croate za snimanje emisije Lijepom našom u utvrdi Stari grad.

Bogatstvo i raskoš tradicijskog tekstilnog rukotvorstva, tkanje, vezenje i šlinganje, samo su neki od tehnika ukrašavanja predmeta poput ručnika, prekrivača, stolnjaka, polki i ostalog.

Tradicijske rukotvorine đurđevačkog muzeja u utvrdi Stari grad
Tradicijske rukotvorine đurđevačkog muzeja u utvrdi Stari grad // Foto: Muzej Grada Đurđevca

– Pažnju će zasigurno plijeniti najraskošniji odjevni predmeti iz zbirke, svečano ruho, pregače Posavine i Moslavine bogate raznim vezovima, uglavnom cvjetnim motivima – stoji na internet stranicama Grada Đurđevca.

- Oglas -

Iz bogate zbirke Ivana Lackovića Croate, koja broji dvjestotinjak predmeta tekstilnog rukotvorstva, i koja se inače redovno provjetrava i preslaguje tijekom ljeta na galeriji utvrde, za ovu će priliku biti izdvojen dio i prezentirati dio raskoši i bogatstva bogate muzejske baštine.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti