Srijeda, 29. studenoga 2023.

U tijeku radovi na zgradi Posjetiteljskog centra i hostela u Boriku

Đurđevac je za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna

- Advertisement -

U Đurđevcu radovi ne staju, a osim izgradnje kružnog toka na Ledinama i izgradnje ceste u industrijskoj zoni, u tijeku su i radovi na zgradi Posjetiteljskog centra te zgradi Škole u prirodi, a u sklopu projekta prirodne baštine Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka.

Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

U tijeku su radovi na kompletnoj obnovi, uređenju i opremanju stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom naše vrijedne prirodne baštine. Još prošli tjedan krenuli su radovi na zamijeni krovišta, te je staro krovište potpuno uklonjeno, a ovaj tjedan kreću radovi na postavi novog krovišta i vanjske stolarije.

- Advertisement -

– Budući Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci tako će na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirati sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima – istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Radi se i na drugom segmentu projekta, a koji se odnosi na izgradnju hostela u Park šumi Borik. Trenutno se na zgradi hostela postavlja krovište.

“Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije. Tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u šumi Borik gdje će se postojeći objekt urediti i prenamijeniti u smještajne kapacitete prvenstveno namijenjene djeci i školi u prirodi. Predviđamo da bi svi radovi bili gotovi do kraja godine pa bismo mogli organizirati veliko otvorenje novih turističkih lokacija vezano uz Đurđevačke pijeske”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Mi smo već prepoznati kao turistički grad, a Grad Đurđevac je odavno prepoznao važnost razvijanja kontinentalnog turizma i prezentacije prirodnih bogatstava. Mi ćemo kroz ovaj projekt dodatno prezentirati Park šumu Borik, Đurđevačke pijeske te prostor između Drave i Bilogore. Projekt ima niz aktivnosti, a jedno od najznačajnijih jest uređenje zgrade Prekršajnog suda te izgradnja hostela. Sufinancirano je i sedam plaća, bit će tu virtualne animacije, šetnje i svi će moći doživjeti Đurđevac punim plućima. Ovakvim projektima stajemo uz bok hrvatske prirodne baštine”, rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Ovo će biti sjajna pozivnica za turiste, a ovim projektom Đurđevac će zaokružiti još jednu lijepu turističku priču.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti