Subota, 8. svibnja 2021.

Dvorište gospođe Nade plijeni pažnju prolaznika zbog prekrasnih i brojnih tulipana

Prema njenim riječima, najljepše ih je vidjeti tako, načičkane i gusto zasađene, a ne nekoliko njih u vazi. Naime, ona ih nikad ne reže i unosi u kuću, već pogled pase na njih u dvorištu

Preporučujemo

Prolazeći preloškom ulicom Petra Krešimira IV. nemoguće je ne zamijetiti dvorište 82-godišnje Nade Petković. Kamo god pogled seže, vide se rascvjetani tulipani žute i crvene boje. Pokušali smo ih izbrojiti, barem onako od oka, ali to je jednostavno nemoguća misija jer ljepota raskošnih cvjetova ljubiteljima bilja naprosto oduzima dah, pišu Međimurske novine.

I o tom raskošnom cvjetnom carstvu brine se vremešna Nada. Istina, kaže naša vrtlarica, više nema snage vaditi lukovice, već ih pušta da se samoobnavljaju i šire na sve strane. Drago joj je kad ljudi zastaju, dive se i traže pokoju lukovicu. A tulipani u njenom dvorištu zasađeni su prije više desetljeća i još uvijek cvjetaju kao i prve sezone.

Prema njenim riječima, najljepše ih je vidjeti tako, načičkane i gusto zasađene, a ne nekoliko njih u vazi. Naime, ona ih nikad ne reže i unosi u kuću, već pogled pase na njih u dvorištu.

Tulipani

Najnovije objave