Srijeda, 24. travnja 2024.

Edukativnom šetnjom koprivničkim parkom vrtićarci obilježili Svjetski dan šuma

Mališani su pokazali zavidno znanje o prirodi i vrstama biljaka koje rastu u parku, a najviše su zanimanja pokazali za 'najpikastije' stablo, čileansku araukariju koja svojim izgledom podsjeća na veliki kaktus

- Oglas -

Svake godine 21. ožujka obilježava se Svjetski dan šuma. Kako bi se podsjetili na važnost očuvanja šuma, Komunalac je u suradnji s dječjim vrtićem Tratinčica organizirao edukativnu šetnju Gradskim parkom sa skupinom Perlice i odgajateljicama Ivanom Jakupić i Andreom Lonjak.

Koprivnički vrtićarci u parku
Koprivnički vrtićarci u parku // Foto: GKP Komunalac

Inženjer šumarstva Nikola Kolar djecu je upoznao s važnostima očuvanja biološke raznolikosti, odnosno svakog živog bića s kojim se srećemo, a obilaskom parka djeca su imala priliku saznati koja su to najvažnija i najzanimljivija mjesta u parku.

Saznali su zašto močvarni pačempres ima zračno korijenje, zašto se najveće stablo u parku zove prema jednom proljetnom cvijetu te koje je najniže stablo u parku.

- Oglas -
Koprivnički vrtićarci u parku
Koprivnički vrtićarci u parku // Foto: GKP Komunalac

Mališani su pokazali zavidno znanje o prirodi i vrstama biljaka koje rastu u parku, a najviše su zanimanja pokazali za ‘najpikastije’ stablo, čileansku araukariju, koja svojim izgledom podsjeća na veliki kaktus, a poznata je i pod nazivom stablo majmunskog repa.

Nakon edukativne šetnje parkom Smutek – domaći kutek pripremio je smoothie napitke te okrijepio mališane zdravim obrokom.

Koprivnički vrtićarci u parku
Foto: GKP Komunalac

Ovom edukativnom šetnjom naglašena je važnost biološke raznolikosti s ciljem razvijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanjem okoliša počevši od najmlađih.

Koprivnički vrtićarci u Smuteku
Foto: GKP Komunalac

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti