Četvrtak, 6. listopada 2022.

FOTO Ekipa koprivničkog Komunalca organizirala plogging utrku i podržala Ekotlon akciju

Plogging utrka održana je u Dravskoj ulici u Koprivnici na stazi dugoj 2,8 kilometara uz ekipu od devet trkača koji su uz jogging prikupljali otpad

Preporučujemo

Za vikend je održana prva plogging utrka u Koprivnici koju je organizirala ekipa iz Komunalca te tako podržala Ekotlon plogging utrku u Zagrebu i Splitu.

Plogging utrka održana je u Dravskoj ulici u Koprivnici na stazi dugoj 2,8 kilometara uz ekipu od devet trkača koji su uz jogging prikupljali otpad.

Prikupljanje otpada
Foto: GKP Komunalac

Mali koraci u očuvanju okoliša čine razliku, a ovaj originalni naziv dolazi od engleske riječi jogging i švedske riječi plocka upp, koja u prijevodu znači ‘pokupiti’, u ovom slučaju otpad. Time plogging predstavlja vrlo učinkovitu fitness aktivnost jer osim standardne fizičke rekreacije, pomaže u očuvanju okoliša.

Prikupljanje otpada
Foto: GKP Komunalac

Dvostruka motivacija primarni je faktor koji razlikuje plogging od ostalih fitness aktivnosti. To je stoga pravi početak za sve ekološki osviještene trkače i druge građane koji tijekom svojih svakodnevnih šetnji ili vježbi mogu prikupljati plastične boce, papiriće i drugi sitni otpad te tako pomoći u očuvanju prirodnih ljepota.

Prikupljanje otpada
Foto: GKP Komunalac

Očuvanje okoliša iznimno je važna tema i uvijek podržavamo aktivnosti koje pridonose razvoju održive zajednice. Svaki prikupljeni plastični čep, papirić, vrećica ili drugi sitni otpad u šetnji ili joggingu bez obzira koliko bio mali čin, velik je doprinos za naš okoliš i budućnost planeta za mlađe generacije, poručili su iz koprivničkog Komunalca.

Prikupljanje otpada
Foto: GKP Komunalac
Prikupljanje otpada
Foto: GKP Komunalac
- Advertisement -

Najnovije objave