Srijeda, 1. prosinca 2021.

Evo tko su finalisti za Nagradu Fran Galović

Dobitnik/dobitnica Nagrade Fran Galović 2021. bit će proglašen/a na zatvaranju 28. Galovićeve jeseni 6. studenog u Koprivnici

Preporučujemo

Odabrano je 10 finalist(ic)a za nagradu, a za dobitnika/dobitnicu osim u knjižnicama može se glasovati i preko interneta.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović za 2021. od rekordne 84 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalist(ic)a. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta, što je tematsko područje nagrade.

  1. Elvis Bošnjak: Gdje je nestao Kir
  2. Zoran Ferić: Putujuće kazalište
  3. Josip Mlakić: Na Vrbasu tekija
  4. Pavao Pavličić: Kužni pil
  5. Marko Pogačar: Knjiga praznika
  6. Ivica Prtenjača: Tišina i njezine olovke
  7. Korana Serdarević: Gušterov rep
  8. Drago Štambuk: Uzgon
  9. Nora Verde: Moja dota
  10. Martina Vidaić: Trg, tržnica, nož

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju.

Osim u knjižnicama, čitatelji mogu glasovati i preko interneta.

Glasovanje traje od 1. do 20. listopada, a svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade – knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas.

Povjerenstvo djeluje u sastavu Mario Kolar (predsjednik), Davor Šalat i Matija Ivačić.

Dobitnik/dobitnica Nagrade Fran Galović 2021. bit će proglašen/a na zatvaranju 28. Galovićeve jeseni 6. studenog u Koprivnici.

Sve informacije možete pratiti ovdje.

Najnovije objave