Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Festival znanosti održava se ovog tjedna na Sveučilištu Sjever

Održat će se i Erasmus+ dani, u sklopu kojih će se održati prezentacija o mogućnostima mobilnosti za studente i nastavno i nenastavno osoblje

Što se skriva u čudesnom svijetu mikroskopskih gljiva? Kako djeca spašavaju život? Kakvi se to priroda i društvo kriju u našim crijevima? Kakve veze imaju komunikacija i priroda i društvo? Koja je uloga virtualne stvarnosti za lanac opskrbe i suvremeno društvo?

Sve te informacije, ali i mnogo više o radu znanstvenika i njihovim istraživanjima moći ćete saznati na Sveučilištu Sjever na Festivalu znanosti s temom „Priroda i društvo“ koji će se održati od ponedjeljka, 24. travnja do petka, 28. travnja 2023. godine u prostorima Sveučilišnog centra Varaždin i Sveučilišnog centra Koprivnica.

Festival znanosti održava se u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je „Priroda i društvo“. Cilj samog Festivala znanosti je približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Kao i prethodnih godina, Festival znanosti obiluje različitim aktivnostima: predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije, predstave i izložbe.

Od ponedjeljka (24. travnja) do srijede (26. travnja) predavanja i radionice odvijat će se na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin i to u ponedjeljak za studentsku populaciju i širu javnost, u utorak za srednjoškolsku populaciju, a u srijedu za predškolsku i osnovnoškolsku populaciju. U četvrtak (27. travnja) i petak (28. travnja) predavanja i radionice odvijat će se u Sveučilišnom centru Koprivnica. U četvrtak će biti organizirane radionice namijenjene vrtićkim uzrastima i osnovnim školama, a u petak za srednjoškolsku populaciju te studente i širu javnost.

Osim na Sveučilištu Sjever, predavanja i radionice u sklopu Festivala znanosti održat će se na izdvojenim lokacijama, a neke od njih su Glazbena škola Varaždin, Medicinska škola Varaždin, Muzej grada Koprivnice, Dječji vrtić “Igra” Koprivnica, osnovne i srednje škole u Koprivnici, Srednja škola Prelog, Osnovna škola Prelog, Srednja škola Mate Balote Poreč, Osnovna škola Visoko, Osnovna škola Vidovec, Dječji vrtić “Škrinjica” Vidovec, Poduzetnički inkubator Biograd na Moru, Vinkovci – prostor udruge Mladi protiv gladi, Arena – Gradska sportska dvorana Varaždin, Dječji vrtić “Sreća” Varaždin, Osnovna škola grofa Janka Draškovića Klenovnik, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin, a na službenom YouTube kanalu Sveučilišta Sjever također će se objaviti dva predavanja ovogodišnjih sudionika.

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti na Sveučilištu Sjever u ponedjeljak, 24. travnja, od 12 do 17 sati bit će predstavljene i mogućnosti studiranja na Sveučilištu Sjever kroz predstavljanje odjela i njihovih aktivnosti u prostoru šatora ispred Sveučilišta Sjever, .

Osim navedenog, bit će održani i Erasmus+ dani, u sklopu kojih će se održati prezentacija o mogućnostima mobilnosti za studente i nastavno i nenastavno osoblje. Radionica će se održati u Sveučilišnom centru Varaždin, u ponedjeljak, 3. svibnja, s početkom u 13 sati, a u petak, 28. travnja, ista će se održati na Sveučilišnom centru Koprivnica s početkom u 14:30 sati, dok će zainteresirani studenti u vrijeme trajanja Festivala znanosti moći posjetiti štand i informirati se o mogućnostima odlaska na stručnu praksu ili studij u inozemstvo.

Program radionica možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti