Četvrtak, 11. kolovoza 2022.

Filmska potjera: pijan bježao policajcima, ali uspjeli su ga uloviti i uhititi

Za 21-godišnjaka je utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola od 1,35 promila

Preporučujemo

U subotu oko 2.15 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina policajci su prilikom regulacije prometa pokušali svjetlećom stop tablicom zaustaviti osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak.

Mladić je pritom usporio i gotovo stao, da bi u jednom trenutku naglo dao gas i povećao brzinu. Pritom je bočnim dijelom vozila udario stop tablicu koju je policajac držao u ruci.

Policajci su krenuli za mladićem u smjeru Kućan Marofa, pri čemu je 21-godišnjak ugasio svjetla na vozilu te se tako kretao u prometu.

Nastavio je vožnju kroz Gornji Kućan te je zaustavljen u Varaždinskoj ulici u Zbelavi gdje je izašao iz vozila i dao se u bijeg.

Policajci su ga sustigli i uhitili uz uporabu sredstava prisile.

Priveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Ondje ga je pregledala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je utvrdila da nije ozlijeđen prilikom uporabe sredstava prisile.

Za 21-godišnjaka je utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola od 1,35 promila.

S obzirom na sve te kako se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, priveden je sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje do 15 dana.

- Advertisement -

Najnovije objave