Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Anđela Lenhard Antolin u đurđevačkoj knjižnici predstavila zbirku priča za djecu ‘Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari’

Nakon šezdesetogodišnjeg novinarskog rada, Anđela Lenhard Antolin odlučila je djeci svojeg grada pokloniti bajkovitu, edukativnu i zavičajnu zbirku od šest priča

- Oglas -

Novinarka Anđela Lenhard Antolin u đurđevačkoj je knjižnici predstavila knjigu, odnosno zbirku priča za djecu ‘Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari’.

Bernarda Ferderber i Anđela Lenhard Antolin
Bernarda Ferderber i Anđela Lenhard Antolin // Foto: Grad Đurđevac

Naime, nakon šezdesetogodišnjeg novinarskog rada, odlučila je djeci svojeg grada pokloniti bajkovitu, edukativnu i zavičajnu zbirku od šest priča, a koje se događaju na području zaštićenog geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci, park šume Borik i mini zoološkog vrta Hrvatska Sahara.

Malena Vida, Željko Kožarić-Mrvica i Božića Jelušić
Malena Vida, Željko Kožarić-Mrvica i Božića Jelušić // Foto: Grad Đurđevac

“Knjiga će približiti djeci posebnosti i ljepote zavičaja, a uz to diskretno dati i pouke o prihvaćanju i lijepom ponašanju, privrženosti i prijateljstvu, na što mladost okrenuta tehničkoj civilizaciji sve teže prihvaća”, istaknula je autorica predgovora, književnica Božica Jelušić.

- Oglas -

O autorici je uvodno više govorila urednica knjige i v.d. ravnateljica đurđevačke knjižnice Bernarda Ferderber.

“Riječ je o veseloj dječjoj knjizi koja se bavi našim gradom i njegovim prirodnim i kulturnim vrijednostima, a djecu će na zabavan način učiti o Đurđevačkim pijescima te njegovim zaštićenim i posebnim vrstama”, rekla je Ferderber.

Predstavljanje knjige Anđele Lenhard Antolin
Foto: Grad Đurđevac

Na promociji je priču iz knjige ‘Mali Đurek u velikoj legendi’ svim prisutnima te svojoj unučici Vidi čitao Željko Kožarić-Mrvica, a večer je svojim glazbenim nastupom obogatila Laura Kovačević uz pratnju Dorijana Busije na gitari.

“Knjiga je došla u pravo vrijeme, kao vrijedan zavičajni poklon djeci i njihovim roditeljima uoči Dana grada“, rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Predstavljanje knjige Anđele Lenhard Antolin
Foto: Grad Đurđevac

Također, dugogodišnjoj kulturnoj djelatnici i promotorici Anđeli Lenhard Antolin uručena je na promociji i Povelja Hrvatskog Sabora kulture za izuzetna postignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanja hrvatske kulture.

- Oglas -
Predstavljanje knjige Anđele Lenhard Antolin
Foto: Grad Đurđevac
Laura Kovačević
Laura Kovačević // Foto: Grad Đurđevac
Anđela Lenhard Antolin
Anđela Lenhard Antolin // Foto: Grad Đurđevac

Ovu veselu zbirku priča možete kupiti u suvenirnici Muzeja grada Đurđevca.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti