Subota, 21. svibnja 2022.

FOTO Brojni posjetitelji u Đurđevcu uživali na 22. Danima voća

Okupljene posjetitelje svojim su nastupima razveselili KUD Petar Preradović, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, ŽSV Katarene i GS Gorbonuk

Preporučujemo

Na đurđevačkom Trgu svetog Jurja svečano su otvoreni Dana voća, najvažnija manifestacija Koprivničko-križevačke županije posvećene promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje.

Ovogodišnji Dani voća okupili su oko 55 izlagača.

Dani voća u Đurđevcu

Lijep i sunčan dan okupio je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajnom dijelu manifestacije koja je održana na Trgu svetog Jurja gdje su izlagači predstavili svoje voće, proizvode od voća, ali i kolače te ručne radove.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković pozdravio je okupljene i izrazio je zadovoljstvo što ova već tradicionalna, 22. po redu manifestacija svake godine okuplja sve više izlagača i posjetitelja.

“Želim dobrodošlicu svima u Đurđevac i pozdravljam vas u ime gradonačelnika Hrvoja Jančija i u ime Gradskog vijeća Đurđevca. Pohvaljujem vrijedne izlagače, ali i sve one koji su sudjelovali u organizaciji ove tradicionalne manifestacije koje je po posjećenosti najvrjednija manifestacija ovog tipa u županiji. Svi se trebamo okrenuti prema domaćim i zdravim proizvodima i tako doprinijeti razvoju poljoprivrede, svi naši poljoprivrednici svoj kruh stvaraju vrijednim rukama pod otvorenim nebom 365 dana u godini i na ovaj jedan dan u godini svi mi imamo mogućnost vidjeti plodove njihovog rada i truda, njihov napredak i sve veći broj izlagača. Mislim da je ova 22. po redu manifestacija naše Podravsko-prigorske županije zaista vrijedna i mi smo ponosni što se upravo ona održava u srcu Podravine u našem lijepom Đurđevcu. Želim svima dobru zabavu uz bogati program i da svi danas kupimo nešto domaće”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Pozdravne riječi uputio je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Ratimir Ljubić te je ove 22. Dane voća proglasio otvorenima.

Osim voća i voćnih proizvoda koje su prezentirani u okviru izložbeno-prodajnog dijela manifestacije, posjetitelji su imali prilike vidjeti tradicionalni način pečenja pekmeza i tradicijski prikaz pečenja rakije.

– Đurđevac je predstavio i projekt Podravinoteke preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine. Svečano su dodijeljene i potvrde o isplati potpora male vrijednosti u poljoprivredi đurđevačkim OPG-ovima koji su tijekom godine podnijeli zahtjev. Odobreno je ukupno 221.000 kuna bespovratnih potpora prema programu poticanja poljoprivrede, a potvrde im je uručio predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca – istaknuto je iz đurđevačke gradske uprave.

Okupljene posjetitelje svojim su nastupima razveselili KUD Petar Preradović, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, ŽSV Katarene i GS Gorbonuk.

Nakon kulturno-umjetničkog dijela, proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiriji, prvo mjesto je osvojio štand OPG Lasić, drugo mjesto OPG Matica, a treće mjesto je osvojio štand OPG Kosec.

I ove godine izdan je katalog posvećen poljoprivrednim proizvođačima s područja županije koji se bave voćarstvom.

U katalogu je predstavljeno njih 252 s njihovim kontakt podacima kako bi im se mogli javiti potencijali kupci i kupiti njihove proizvode na kućnom pragu.

Foto: Grad Đurđevac

- Advertisement -

Najnovije objave