Subota, 21. svibnja 2022.

Podravinoteka: Đurđevac poljoprivrednicima dodijelio bespovratne potpore u iznosu od 221.000 kuna

Program poticanja poljoprivrede sadrži ukupno 16 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na đurđevačkom području

Preporučujemo

Đurđevac je u sklopu manifestacije Dani voća predstavio projekt Podravinoteku preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.

– S provedbom projekta, Đurđevac je krenuo 2016., a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Na tragu toga kreirana je regionalna oznake Kvaliteta Podravine, a trenutno je nosi 40 proizvođača i 100 proizvoda. Podsjećamo da je oznaka namijenjena označavanju, isticanju i promociji najkvalitetnijih proizvoda. Ova oznaka obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda – istaknuli su iz Grada Đurđevca.

Đurđevac poljoprivrednicima dodijelio bespovratne potpore

Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu eno-gastronomsku ponudu na jednom mjestu.

Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov i brojni drugi podravski proizvodi vrijednih poljoprivrednika zasigurno zaslužuju zajedničku oznaku kvalitete pod kojom će ih moći prepoznati kupci.

Đurđevac poljoprivrednicima dodijelio bespovratne potpore

“Podravinoteka je kao dućan podravskih proizvoda, a sa svojim proizvodima proizvođači sudjeluju na raznima manifestacijama. Svim poljoprivrednicima čestitam na borbi, vašem radu, ali i odluci da se bavite poljoprivredom, da proizvodite domaće proizvode i zato vam još jednom veliko hvala. Ova sredstva koja ćemo isplatiti značajna su za male proizvođače i OPG-ove. Mi želimo da ti mali koji proizvode kod kuće prežive, želimo ih potaknuti na daljnju proizvodnju. Đurđevac je zaprimio 30 zahtjeva te je za njih osigurao isplatu potpora u visini od 170.000 kuna. Ako k tome dodamo i ostale potpore u poljoprivredi te potpore za umjetno osjemenjivanje krmača i krava onda je zapravo odobreno 221.000 kuna bespovratnih potpora našim poljoprivrednicima. Vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više i više zahtjeva, od sufinanciranja nabave plastenika, eko uzgoja, nabave strojeva. Čestitam vam svima na ostvarenim potporama”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je pozvao sve proizvođače koji se još nisu prijavili za mjere u poljoprivredi da isto učine.

Program poticanja poljoprivrede sadrži ukupno 16 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na đurđevačkom području, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području Đurđevca.

Najčešća korištena mjera je i ove godine bila potpora male vrijednosti za nabavu poljoprivredne opreme i strojeva te potpora za ekološku proizvodnju poljoprivrednih proizvoda.

- Advertisement -

Najnovije objave