Petak, 24. rujna 2021.

U Đurđevcu obilježen Dan ružičaste vrpce

Dijeljenjem vrpca koje su znak i simbol sudjelovanja, solidarnosti i potpore bolesnim ženama nastoji se podići svijest javnosti o raku dojke

Preporučujemo

U subotu, 17. listopada na đurđevačkom Trgu svetog Jurja obilježen je Dan ružičaste vrpce, humanitarna akcija kojom se ružičastom vrpcom simbolizira borba protiv raka dojke.

Dijeljenjem vrpca koje su znak i simbol sudjelovanja, solidarnosti i potpore bolesnim ženama nastoji se podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javno-zdravstvenom problemu.

U Đurđevcu je humanitarnu akciju organizirala i provela Udruga žena s bolestima dojke Narcise, čije su članice dijelile edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva.

Dan ružičaste vrpce u Đurđevcu

Uz brojne građane, akciju su svojim dolaskom podržali predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca Željko Lacković te gradski vijećnici.

– Prikupljena sredstva članice će iskoristiti za svoje radionice na kojima nastaju brojni kreativni uradci koji se kasnije prodaju na ovakvim humanitarnim akcijama te za rad Udruge – istaknule su Narcise.

Najnovije objave