Četvrtak, 29. veljače 2024.

FOTO Brojni Virovci i njihovi gosti uživali u sajmu rukotvorina, fišijadi, nastupu puhačkog orkestra i šetnji vinskom stazom

Započela je proslava Dana Općine Virje i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika svetog Martina. Kao i svake godine, pripremljen je bogat program za sve mještane i posjetitelje. U subotu je bilo posebno zanimljivo...

- Oglas -

Proslava Dana Općine Virje započela je u petak tribinom pod nazivom ‘Promicanje vrijednosti i istine o Domovinskom ratu u Koprivničko-križevačkoj županiji’, a nastavljena je u subotu pod velikim šatorom u samom centru mjesta.

Brojni posjetitelji imali su priliku obići Martinjski sajam rukotvorina i domaćih proizvoda te prodajnu izložbu kolača udruga žena s iz Virja, Miholjanca, Šemovaca, Rakitnice i Hampovice.

Pararelno se održavalo i natjecanje u pripremi fiš paprikaša pod nazivom ‘Martinjska fišijada’. Naravno, tu je bila i fina kapljica, kao i nezaobilazna pjesma ‘mužikaša’.

FOTO Majstori kuhinje oduševili na Martinjskoj fišijadi u Virju

- Oglas -

Posebno je lijep bio nastup Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virje. U više navrata za svoje izvedbe nagrađeni su velikim pljeskom svih okupljenih. Video njihova nastupa možete pogledati OVDJE.

Načelnik Općine Virje Mirko Perok u bogatom programu Martinjskih dana uživao je s obitelji
Načelnik Općine Virje Mirko Perok u bogatom programu Martinjskih dana uživao je s obitelji // Foto: Zvonimir Markač

Nakon svega, uslijedila je i Martinjska šetnja vinskom stazom. Tradicija je to koja iz godinu u godinu privlači sve više ljubitelja fine kapljice, i to svih generacija. Ne sumnjamo da će fešta potrajati do dugo u večer. Oni koji nisu otišli u vinograde, a sportski su tipovi, imali su prilike otići i na nogometnu utakmicu Treće HNL Sjever između domaćeg Podravca i ludbreške Podravine.

Cijeli program proslave Dana Općine Virje, koja traje sve do 13. studenoga, možete pogledati OVDJE.

Foto: Zvonimir Markač

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti