Utorak, 21. svibnja 2024.

FOTO Cvjetnica u Podravskim Sesvetama uz brojne vjernike u procesiji i na misnom slavlju

Nedjelja je muke Gospodnje - Cvjetnica. Kršćanski je to blagdan kojim se ulazi u Veliki tjedan te je običaj da se na misu nose maslinove ili grane nekog drugog stabla na blagoslov

- Oglas -

Nedjelja je muke Gospodnje – Cvjetnica. Kršćanski je to blagdan kojim se ulazi u Veliki tjedan te je običaj da se na misu nose maslinove ili grane nekog drugog stabla na blagoslov.

Pobožni sesvečki vjernici zajedno s Hrvatskim folklornim društvom Sesvečice i gostima iz Udruge žena Dinjevac, KUD-a Petar Preradović Grabrovnica i Udruge žena Guščarice, KUD-a Podravka Starogradački Marof, KUD-a Marijan Pavleković-Pajo Otrovanec, Folklorne udruge Kloštar Podravski, Čuvarica kulturne baštine Kladare i Udruge Roma sudjelovali su u blagoslovu maslinovih grančica kod kapele svetog Ivana Nepomuka i nakon toga u procesiji s grančicama u župnu crkvu Svih svetih predvođeni župnikom Marijom Rukeljom.

U trećoj po redu “Uskrsnoj košarici dobrote” sudjelovala je i Verica Rupčić kao predstavnica Koprivničko-križevačke županije te Mladen Sitek, načelnik Općine Podravske Sesvete.

- Oglas -

Nakon svete mise, košarice s darovima podijeljene su najpotrebitijima.

U ovo predblagdansko vrijeme i vi darujte dobrotu i pomognite onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Foto: Stjepan Jagić

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti