Petak, 24. rujna 2021.

FOTO Đurđevački vrtićarci i gimnazijalci prigodno obilježili proglašenje rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav zaštićenim područjem

Rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav koji obiluje rijetkim staništima, osebujnom florom i faunom, te spektakularnim riječnim geomorfološkim oblicima, a kroz suradnju pet država ima jedan zajednički cilj – zaštitu prirode

Preporučujemo

Na inicijativu Grada Đurđevca i uz potporu Turističke zajednice Grada Đurđevca u naselju Brodić na Etno imanju obitelji Karlovčan održano je prigodno obilježavanje proglašenja rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav od strane UNESCO-a i WWF-a, a koji je time postao najveće zaštićeno riječno područje u Europi.

Rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav koji obiluje rijetkim staništima, osebujnom florom i faunom, te spektakularnim riječnim geomorfološkim oblicima, a kroz suradnju pet država ima jedan zajednički cilj – zaštitu prirode.

Na brod Etno kuće obitelji Karlovčan zvan Galija ukrcali su se tete i vrtićarci DV Maslačak iz Đurđevca te učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva zajedno s profesoricom Irenom Tišljar. Upravo je ona pohvalila suradnju Grada, Turističke zajednice i Gimnazije.

– Želja Grada je da osnujemo gradsku ustanovu za zaštitu prirode i tako stvaramo nove projekte. Posebno nam je drago da su gimnazijalci i vrtićarci danas s nama. Uživajte na Dravi. – rekao je gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković dodao je da su svi svjesni značaja prirode, pogotovo na ovaj povijesni dan.

– Koliko je bitan govori činjenica da će pet država biti zahvaćeno u projekt biosfere, pet država i tri rijeke. UNESCO će na drugom kontinentu donijeti važnu odluku da europsku Amazonu zaštitimo i da postane park prirode, kao i da prenosimo značaj zaštite prirode na mlađa naraštaje kroz razne ustanove. Zaštita je jako bitna za sve nas koji tu živimo, ali i za sve ostale – kazao je Lacković.

Nakon toga svi zajedno u rijeku Dravu ispustili su simbolične boce s porukama na šest svjetskih jezika.

Najnovije objave